ZÖLDBORSÓFŐZELÉK ANGOLOSAN




HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

500 g zsenge zöldborsó
1 doboz (=500 ml) barna/fekete sör (optimálisan angol)

a rántáshoz:

20 g vaj 
1,5 evőkanál liszt
1/2 merőkanál sör a főzelékből

a feltéthez:

6 szelet angolszalonna
120 g Cheddar sajt
1 evőkanál olaj a sütéshez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldborsót egy fazékba tesszük és rálocsoljuk a sört.
Sózzuk.
Puhára pároljuk. Ez zsenge zöldoborsó esetén annyi idő, míg felforr.


2. Elkészítjük a rántást.

A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet megkeverjük, majd felöntjük a sörrel.
Hozzákeverjük a főzelékhez és még 1 percig rotyogtatjuk.


3. Elkészítjük a feltétet.

Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk beletesszük a szalonnaszeleteket.
Egyik oldalát megpirítjuk, majd megfordítjuk és a tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Ha ráolvadt, kivesszük és egy tányérra tesszük.
 



Tálaláskor alulra tesszük a borsófőzeléket és a tetejére halmozunk 2-3 szelet szalonnát.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések