ZÖLDBORSÓFŐZELÉK ANGOLOSAN
HOZZÁVALÓK
2 SZEMÉLYRE:
a
főzelékhez:
500 g
zsenge zöldborsó
1 doboz
(=500 ml) barna/fekete sör (optimálisan angol)
só
a
rántáshoz:
20 g
vaj
1,5
evőkanál liszt
1/2
merőkanál sör a főzelékből
a
feltéthez:
6 szelet
angolszalonna
120 g
Cheddar sajt
1 evőkanál
olaj a sütéshez
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldborsót egy fazékba tesszük és rálocsoljuk a sört.
Sózzuk.
Puhára pároljuk. Ez zsenge zöldoborsó esetén annyi idő, míg felforr.
2. Elkészítjük a rántást.
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet megkeverjük, majd felöntjük a sörrel.
Hozzákeverjük a főzelékhez és még 1 percig rotyogtatjuk.
A vajat megolvasztjuk, beletesszük a lisztet megkeverjük, majd felöntjük a sörrel.
Hozzákeverjük a főzelékhez és még 1 percig rotyogtatjuk.
3. Elkészítjük a feltétet.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk beletesszük a szalonnaszeleteket.
Egyik oldalát megpirítjuk, majd megfordítjuk és a tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Ha ráolvadt, kivesszük és egy tányérra tesszük.
Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk beletesszük a szalonnaszeleteket.
Egyik oldalát megpirítjuk, majd megfordítjuk és a tetejére halmozzuk a reszelt sajtot.
Ha ráolvadt, kivesszük és egy tányérra tesszük.
Tálaláskor alulra tesszük a borsófőzeléket és a tetejére halmozunk 2-3 szelet szalonnát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése