JUHTÚRÓS-SZALONNÁS GOMBALEPÉNY
HOZZÁVALÓK
1 DB-HOZ:
a
tésztához:
250 g
friss gomba
2 db tojás
60 g
búzafinomliszt
só, bors
a
feltéthez:
1 evőkanál
tejföl
60 g
juhtúró
60 g sült
bacon
1 evőkanál
friss snidling
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombát megpucoljuk, megmossuk és apróra kockázzuk.
2. Hozzákeverjük a 2 db tojássárgáját, a fűszereket és a lisztet.
Az egészet jól összedolgozzuk.
Az egészet jól összedolgozzuk.
3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan
beleforgatjuk a gombás masszába.
4. A kapott keveréket szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
Körkörösen, kerek formában eloszlatjuk.
Körkörösen, kerek formában eloszlatjuk.
5. Előmelegített, 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 13-15 percig sütjük.
Megkenjük tejföllel.
6. Rámorzsoljuk a juhtúrót.
7. A bacont kevés olajon megpirítjuk és a juhtúró tetejére kanalazzuk.
Végül megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
Végül megszórjuk apróra vágott snidlinggel.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése