JUHTÚRÓS-SZALONNÁS GOMBALEPÉNY




HOZZÁVALÓK 1 DB-HOZ:

a tésztához:

250 g friss gomba
2 db tojás
60 g búzafinomliszt
só, bors

a feltéthez:

1 evőkanál tejföl
60 g juhtúró
60 g sült bacon
1 evőkanál friss snidling


ELKÉSZÍTÉS:

1. A gombát megpucoljuk, megmossuk és apróra kockázzuk.

2. Hozzákeverjük a 2 db tojássárgáját, a fűszereket és a lisztet.
Az egészet jól összedolgozzuk.

3. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan beleforgatjuk a gombás masszába.


4. A kapott keveréket szilikonos sütőpapírral bélelt gáztepsibe tesszük.
Körkörösen, kerek formában eloszlatjuk.


5. Előmelegített, 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 13-15 percig sütjük.

Egy lapát segítségével még melegében egy tányérra helyezzük.


Megkenjük tejföllel.


6. Rámorzsoljuk a juhtúrót.


7. A bacont kevés olajon megpirítjuk és a juhtúró tetejére kanalazzuk.
Végül megszórjuk apróra vágott snidlinggel. 
Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések