ZÖLDBABFŐZELÉK FRANCIÁSAN



Fontos, hogy ennél a receptnél olyan bort használjunk, amit egyébként is meginnánk!



HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

450 g zöldbab (ha lehet egész)
350 ml félszáraz vörösbor
1/2 evőkanál Provance-i fűszerkeverék (nálam Kotányi)
csipet só
1 evőkanál zsiradék a rántáshoz
1 evőkanál liszt, szintén a rántáshoz

a feltéthez:

250 g párizsi
1 evőkanál Provance-i fűszerkeverék
2 db tojás
Kb. 60 g zsemlemorzsa

ELKÉSZÍTÉS:

1. A párizsit vastagabb szeletekre vágjuk.

2. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzákeverjük a fűszerkeveréket, kevés sót. (Ne vigyük túlzásba, a párizsiban is van alapból, meg a fűszerkeverékben is!)

3. A húskarikákat beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd a tojásba. Újra zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába.
Folytatjuk, míg a párizsi elfogy.



4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a panír megbarnul. Kb. 15 perc.



5. Ezalatt egy fazékba beleöntjük a zöldbabot, ráöntjük a bort és kicsit megsózzuk. (Nem baj, ha nem lepi el teljesen. Én direk kevés folyadékot használok, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
Fedő alatt pároljuk.
Ha mirelit és zsenge, akkor elég annyi idő, míg felforr.

6. Elkészítjük a rántást.

Kevés zsiradékot hevítünk.
Beleteszünk 1 evőkanál lisztet és a fűszerkeveréket, simára dolgozzuk.
A zöldbabos fazékból kimerünk 1/2 merőkanálnyi bort és ráöntjük.
Állandó kevergetéssel besűrítjük.

7. A rántást hozzáöntjük a zöldbabhoz. 
Még kb. 1,5 percig együtt forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.

8. Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket, mellé, vagy ráhalmozzuk a párizsit.

Jó étvágyat!





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések