ZÖLDBABFŐZELÉK FRANCIÁSAN
Fontos, hogy ennél a receptnél olyan bort használjunk, amit
egyébként is meginnánk!
HOZZÁVALÓK
2 SZEMÉLYRE:
a
főzelékhez:
450 g
zöldbab (ha lehet egész)
350 ml
félszáraz vörösbor
1/2
evőkanál Provance-i fűszerkeverék (nálam Kotányi)
csipet só
1 evőkanál
zsiradék a rántáshoz
1 evőkanál
liszt, szintén a rántáshoz
a
feltéthez:
250 g párizsi
1 evőkanál
Provance-i fűszerkeverék
2 db tojás
Kb. 60 g
zsemlemorzsa
ELKÉSZÍTÉS:
1. A párizsit vastagabb szeletekre vágjuk.
2. A tojásokat egy tálba ütjük, hozzákeverjük a fűszerkeveréket, kevés sót. (Ne
vigyük túlzásba, a párizsiban is van alapból, meg a fűszerkeverékben is!)
3. A húskarikákat beleforgatjuk zsemlemorzsába, majd a tojásba. Újra
zsemlemorzsába, majd a tojásba, végül zsemlemorzsába.
Folytatjuk, míg a párizsi elfogy.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a panír megbarnul. Kb. 15 perc.
5. Ezalatt egy fazékba beleöntjük a zöldbabot, ráöntjük a bort és kicsit megsózzuk. (Nem baj, ha nem lepi el teljesen. Én direk kevés folyadékot használok, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
Fedő alatt pároljuk.
Ha mirelit és zsenge, akkor elég annyi idő, míg felforr.
Folytatjuk, míg a párizsi elfogy.
4. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, majd 180 fokon - légkeveréssel - sütjük, míg a panír megbarnul. Kb. 15 perc.
5. Ezalatt egy fazékba beleöntjük a zöldbabot, ráöntjük a bort és kicsit megsózzuk. (Nem baj, ha nem lepi el teljesen. Én direk kevés folyadékot használok, mert sűrűn szeretjük a főzeléket.)
Fedő alatt pároljuk.
Ha mirelit és zsenge, akkor elég annyi idő, míg felforr.
6. Elkészítjük a rántást.
Kevés zsiradékot hevítünk.
Beleteszünk 1 evőkanál lisztet és a fűszerkeveréket, simára dolgozzuk.
A zöldbabos fazékból kimerünk 1/2 merőkanálnyi bort és ráöntjük.
Állandó kevergetéssel besűrítjük.
Kevés zsiradékot hevítünk.
Beleteszünk 1 evőkanál lisztet és a fűszerkeveréket, simára dolgozzuk.
A zöldbabos fazékból kimerünk 1/2 merőkanálnyi bort és ráöntjük.
Állandó kevergetéssel besűrítjük.
7. A rántást hozzáöntjük a zöldbabhoz.
Még kb. 1,5 percig együtt forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.
Még kb. 1,5 percig együtt forraljuk, majd elzárjuk alatta a tüzet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése