PÜSPÖK FÁNK




HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

a tésztához:

350 g búzafinomliszt
250 g tejföl
1 db tojás
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl rum
50 g porcukor
1/2 citrom héja
csipet só
125 g vegyes aszalt gyümölcs és olajos mag

a sütéshez:

olaj

a dekorhoz:

vaníliás vagy fahéjas porcukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A vaníliás és porcukrot a tojással fehéredésig keverjük.


2. Hozzáadjuk a tejfölt és a reszelt citromhéjat, majd eldolgozzuk.


3. Apránként hozzáadjuk a sütőporral, sóval elkevert lisztet. Kézi habverővel ez a folyamat már nem fog menni, így félúton vagy fakanállal vagy kézzel dolgozzunk.
Mikor a tészta összeállt, belekeverjük az aszalványokat is.
Enyhén ragacsos, de formázható tésztát kell kapnunk, melyet deszkán kb.1- 1,5 cm vastagra nyújtunk.


5. Nagyobb (min.5 cm) átmérőjű formával kisszagatjuk.


6. Bő, forró olajban kisütjük.

Papírtörlővel bélelt tányérra szedjük.

Sütés közben azok a gyümölcsdarabok meg fognak égni, amik éppen kikandikáltak a szélén. Ezeket egyszerűen tördeljük le.


7. Ízesített porcukorral meghintve tálaljuk.
Adhatunk mellé lekvárt is, de szerintem felesleges. Önmagában is tökéletes!

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések