PÜSPÖK FÁNK
HOZZÁVALÓK
12 DB-HOZ:
a
tésztához:
350 g
búzafinomliszt
250 g
tejföl
1 db tojás
1 tasak
sütőpor
1 tasak
vaníliás cukor
0,5 dl rum
0,5 dl rum
50 g
porcukor
1/2 citrom
héja
csipet só
125 g
vegyes aszalt gyümölcs és olajos mag
a
sütéshez:
olaj
a
dekorhoz:
vaníliás
vagy fahéjas porcukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vaníliás és porcukrot a
tojással fehéredésig keverjük.
3. Apránként hozzáadjuk a
sütőporral, sóval elkevert lisztet. Kézi habverővel ez a folyamat már nem fog
menni, így félúton vagy fakanállal vagy kézzel dolgozzunk.
Mikor a tészta összeállt,
belekeverjük az aszalványokat is.
Enyhén ragacsos, de formázható
tésztát kell kapnunk, melyet deszkán kb.1- 1,5 cm vastagra nyújtunk.
5. Nagyobb (min.5 cm) átmérőjű
formával kisszagatjuk.
Papírtörlővel bélelt tányérra
szedjük.
Sütés közben azok a gyümölcsdarabok
meg fognak égni, amik éppen kikandikáltak a szélén. Ezeket egyszerűen tördeljük
le.
7. Ízesített porcukorral meghintve tálaljuk.
Adhatunk mellé lekvárt is, de szerintem felesleges. Önmagában is tökéletes!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése