POKOLI ÖRDÖGLEPÉNY
A klasszikus Ördöglepény receptjét
kicsit módosítottam, főleg ami a tölteléket illeti.
Az eredetibe -bár ahányat olvastam annyiféle volt- kukoricát, borsót, bacont tettek.
Én sokkal ördögibbre vettem. Így Pokol szalámi, erős paprika és Pokol tüze ketcup került bele. Ráadásul még Ördögtojást is készítettem hozzá.
Az eredetibe -bár ahányat olvastam annyiféle volt- kukoricát, borsót, bacont tettek.
Én sokkal ördögibbre vettem. Így Pokol szalámi, erős paprika és Pokol tüze ketcup került bele. Ráadásul még Ördögtojást is készítettem hozzá.
HOZZÁVALÓK
4 DB-HOZ:
az
Ördögtojáshoz:
2 db
kisebb cékla (kb. 400 g)
8 db főtt
tojás
a
lepényhez:
600 g
nyers, reszelt burgonya
2 db tojás
4-5
evőkanál liszt
3 gerezd
fokhagyma
só, bors,
pirospaprika
(szükség
esetén tej)
aki
seprenyőben süti, annak olaj
a
raguhoz:
150 g
Pokol szalámi
1 nagyobb
vöröshagyma
1 db
hegyes-erős paprika
ELKÉSZÍTÉS:
1. A céklát apró kockára vágjuk,
feltesszük annyi vizben főni, hogy utána 8 db tojást szépen belepjen.
A tojásokat megfőzzük, meghámozzuk és a cékladaraboktól mentesített lébe helyezzük.
3. A lepény hozzávalóit
összekeverjük.
A lisztet csak végén adjuk hozzá.
Annyit, hogy ne túl híg, de ne is sűrű tésztát kapjunk.
Talán a tepsiben sült (kb. 15 perc,
félidőben megfordítottam) némileg ropogósabb, de olyan nagy különbség nincs a
kettő között.
4. Míg sülnek a lepények egy másik
serpenyőben elkészítjük a ragut.
A hagymát, a húst és a paprikát apró
kockákra vágjuk, majd kevés olajon sütjük, míg a szalámi megpirul.
Erre jön egy adag ragu.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése