HÚSVÉTI TOJÁSPÖRKÖLT
Tojáspörkölt és nokedli színesben.
HOZZÁVALÓK
2-3 SZEMÉLYRE:
a
pörkölthöz:
6-8 db
színes tojás
piroshoz:
cékla
kékhez:
vörös/lila káposzta
sárgához:
currypor
1 kisebb
fej vöröshagyma
1 kisebb
fej lilahagyma
1
teáskanál őrölt pirospaprika
1 db zöld
hegyes-erős paprika
só,bors
a
színes nokedlihez:
a
piroshoz:
1 db tojás
1 dl
hígabb paradicsompüré
só
kb.15-20
dkg liszt
a
kékeshez:
1 db tojás
1 dl
vörös/lila káposztalé
15-20 dkg
liszt
só
a
zöldhöz:
1 db tojás
2 evőkanál
petrezselyem
15-20 dkg
liszt
1 dl víz
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A megfőtt, megpucolt tojásokat előző este a zöldségek főzőlevében a hűtőbe tesszük, hogy legyen idejük beszíneződni.
2. Elkészítjük a nokedlit.
Mindegyiket úgy készítjük el, hogy egy tálba ütünk 1 db tojást, hozzáöntjük a folyadékot, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.
Lobogó, enyhén sós vízben nokedliszaggató segítségével kifőzzük.
Mindegyiket úgy készítjük el, hogy egy tálba ütünk 1 db tojást, hozzáöntjük a folyadékot, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.
Lobogó, enyhén sós vízben nokedliszaggató segítségével kifőzzük.
Piros nokedli alap |
Nokedli a szaggatóban |
Piors nokedli megfőzve |
Zöld nokedlialap |
Zöld nokedli megfőzve |
Kék nokedli alap |
3. Elkészítjük a pörköltet.
A tojásokat felkarikázzuk.
A kétféle hagymát apróra felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott hegyes-erős paprikát, majd fűszerezzük.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott hegyes-erős paprikát, majd fűszerezzük.
Felöntjük 2-2,5 dl vízzel, majd fedő alatt 6-7 percig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.
Beletesszük a tojást és kb. 3 percig, míg átmelegszik, főzzük.
Tálaláskor mindegyik nokedliből merünk kb. 3-4 evőkanálnyit, majd a tetejére halmozunk egy adag pörköltet.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése