HÚSVÉTI TOJÁSPÖRKÖLT


Tojáspörkölt és nokedli színesben.



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

a pörkölthöz:

6-8 db színes tojás
 piroshoz: cékla
kékhez: vörös/lila káposzta
sárgához: currypor

1 kisebb fej vöröshagyma
1 kisebb fej lilahagyma
1 teáskanál őrölt pirospaprika
1 db zöld hegyes-erős paprika
só,bors

 a színes nokedlihez:

a piroshoz:

1 db tojás
1 dl hígabb paradicsompüré
kb.15-20 dkg liszt

a kékeshez:

1 db tojás
1 dl vörös/lila káposztalé
15-20 dkg liszt

a zöldhöz:

1 db tojás
2 evőkanál petrezselyem
15-20 dkg liszt
1 dl víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A megfőtt, megpucolt tojásokat előző este a zöldségek főzőlevében a hűtőbe tesszük, hogy legyen idejük beszíneződni.

2.  Elkészítjük a nokedlit.

Mindegyiket úgy készítjük el, hogy egy tálba ütünk 1 db tojást, hozzáöntjük a folyadékot, majd annyi lisztet teszünk hozzá, hogy sűrű, nyúlós tésztát kapjunk.

Lobogó, enyhén sós vízben nokedliszaggató segítségével kifőzzük.
Piros nokedli alap
Nokedli a szaggatóban
Piors nokedli megfőzve
Zöld nokedlialap
Zöld nokedli megfőzve
Kék nokedli alap



















3. Elkészítjük a pörköltet.

A tojásokat felkarikázzuk.

A kétféle hagymát apróra felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a szintén kockára vágott hegyes-erős paprikát, majd fűszerezzük.
 

Felöntjük 2-2,5 dl vízzel, majd fedő alatt 6-7 percig pároljuk, míg kicsit besűrűsödik.
Beletesszük a tojást és kb. 3 percig, míg átmelegszik, főzzük.

Tálaláskor mindegyik nokedliből merünk kb. 3-4  evőkanálnyit, majd a tetejére halmozunk egy adag pörköltet.


Jó étvágyat!














 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések