MEGGYES GESZTENYETEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

250 g gesztenyemassza
60 g darált háztartási keksz
2 evőkanál tej
1-2 evőkanál a krémből

a krémhez:

125 ml tejszín (cukormentes, 30%-os)
300 ml meggybefőttlé
2 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
1 teáskanál fahéj
ízlés szerint cukor

továbbá a töltelékhez:

5 evőkanál befőttmeggy

a bevonathoz:

80 g étcsokoládé
1-2 evőkanál víz


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krém hozzávalóit egy lábasba tesszük, simára keverjük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.

2.  A geszetnyemasszához hozzákeverjük a darált kekszet és a tejet. Összegyúrjuk, végül annyi krémet adunk hozzá, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk.


3. Szilikonos sütőpapírral fedett deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.


4. Megkenyjük a krémmel és szétoszlatjuk rajta az 5 evőkanálnyi meggyet.


5. A sütőpapír segítségével feltekerjük. Kicsit formázhatunk rajta. A végeit legömbölyíthetjük.


6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a csokit. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen folyékony állagot kapjunk.
Bevonjuk vele a tekercset.
Megvárjuk, míg a csoki kicsit megszikkad, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára is.

7. Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések