MEGGYES GESZTENYETEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
250 g
gesztenyemassza
60 g
darált háztartási keksz
2 evőkanál
tej
1-2
evőkanál a krémből
a
krémhez:
125 ml
tejszín (cukormentes, 30%-os)
300 ml
meggybefőttlé
2 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
10 g
kukoricakeményítő
1
teáskanál fahéj
ízlés
szerint cukor
továbbá
a töltelékhez:
5 evőkanál
befőttmeggy
a
bevonathoz:
80 g
étcsokoládé
1-2
evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém hozzávalóit egy lábasba
tesszük, simára keverjük és állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Kihűtjük.
2. A geszetnyemasszához
hozzákeverjük a darált kekszet és a tejet. Összegyúrjuk, végül annyi krémet
adunk hozzá, hogy ruganyos, nyújtható tésztát kapjunk.
3. Szilikonos sütőpapírral fedett
deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.
4. Megkenyjük a krémmel és
szétoszlatjuk rajta az 5 evőkanálnyi meggyet.
5. A sütőpapír segítségével
feltekerjük. Kicsit formázhatunk rajta. A végeit legömbölyíthetjük.
6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a
csokit. Annyi vizet adunk hozzá, hogy közepesen folyékony állagot kapjunk.
Bevonjuk vele a tekercset.
Megvárjuk, míg a csoki kicsit
megszikkad, majd a hűtőbe tesszük 4-5 órára, vagy akár egy éjszakára is.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése