CSÍKOS KÁPOSZTÁS LEPÉNY (2 és 4 sávos)



HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

a tésztához:

200 g teljes kiőrlésű liszt
100 g búzafinomliszt
40 g szárított élesztő
csipet cukor
só, bors
langyos víz

 a töltelékhez:

400 g fehér káposzta
400 g vörös/lila káposzta
só, bors, köménymag, olaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen 40 percig kelesztjük.






2. Ezalatt, külön edényben, megpároljuk az apróra vágott/darált káposztákat.




3. A tésztát kétefelé osztjuk.
Az egyiket kb. 1 cm vastagra kinyújtjuk.


4. Kisebb méretű kivajazott sütőformába (nálam 23*23 cm-es) beletesszük.

5. Erre rátesszük a lila káposztát, majd rátesszük a fehéret.


2-2 részre is lehet oszatani a káposztát és akkor felváltva lila-fehér-lila-fehér rétegezéssel is meg lehet tölteni a sütőformát.


6. Kinyújtjuk a tészta másik felét és betakarjuk vele a káposztát.
A tészta tetejét késsel vagy villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.

 
7. 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük, míg a teteje megpirul.





Azonnal fogyasztható, de ha kicsit áll, még finomabb és akkor könyebben szeletelhető.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések