CSÍKOS KÁPOSZTÁS LEPÉNY (2 és 4 sávos)
HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:
a
tésztához:
200 g
teljes kiőrlésű liszt
100 g
búzafinomliszt
40 g
szárított élesztő
csipet
cukor
só, bors
langyos
víz
a
töltelékhez:
400 g
fehér káposzta
400 g
vörös/lila káposzta
só, bors,
köménymag, olaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és meleg helyen 40 percig kelesztjük.
2. Ezalatt, külön edényben, megpároljuk az apróra vágott/darált káposztákat.
3. A tésztát kétefelé osztjuk.
5. Erre rátesszük a lila káposztát, majd rátesszük a
fehéret.
2-2 részre is lehet oszatani a káposztát és akkor felváltva lila-fehér-lila-fehér rétegezéssel is meg lehet tölteni a sütőformát.
2-2 részre is lehet oszatani a káposztát és akkor felváltva lila-fehér-lila-fehér rétegezéssel is meg lehet tölteni a sütőformát.
6. Kinyújtjuk a tészta másik felét és betakarjuk vele a káposztát.
A tészta tetejét késsel vagy villával itt-ott megszurkáljuk, hogy a gőz távozni tudjon.
Azonnal fogyasztható, de ha kicsit áll, még finomabb és akkor könyebben szeletelhető.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése