SAJTOS-HAGYMÁS PULYKATEKERCS



 Ezt a receptet csak azok próbálják ki, akik szeretik a főtt hagyma ízét.
Igaz, a sajt is érződik benne, ez némileg tompít rajta, de azért a hagyma uralja a karakterét.




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a húshoz:

350 g darált pulykahús
100 g reszelt sajt
1 db tojás
30-40 g zabpehely
só, bors

a töltelékhez:

7-8 db  csemegehagyma

a körethez:

burgonya, vagy rizs

ELKÉSZÍTÉS:

1. A hús hozzávalóit a zabpehely kivételével összegyúrjuk.
Végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.
30 percig pihentetjük. 

  
2. A hagymás végét levágjuk és alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Száraz konyharuhával is áttörölgetjük.


3. Zabpehellyel szórt, szilikonos sütőpapírral fedett deszkán 1 cm-esre kinyújtjuk a húst.




4. Fogunk 1 szál hagymát és a hús szélére helyezzük.
A papír segítségével ráhajtunk akkora részt, hogy befedje.


5. Mellétesszük a következő hagymát, majd erre is ráhajtunk egy rész húst.


6. Jön még egy, és még egy...stb.
Folytatjuk, míg a húst teljesen feltekertük.


7. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben 180 fokon- légkeveréssel- 25-30 percig sütjük, míg a teteje megpirul.
5 percig pihenetetjük, majd felszeleteljük. 


8.  Rizzsel vagy krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések