SAJTOS-HAGYMÁS PULYKATEKERCS
Ezt a receptet csak azok próbálják ki, akik szeretik a főtt hagyma ízét.
Igaz, a sajt is érződik benne, ez némileg tompít rajta, de azért a hagyma uralja a karakterét.
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
húshoz:
350 g
darált pulykahús
100 g
reszelt sajt
1 db tojás
30-40 g
zabpehely
só, bors
a
töltelékhez:
7-8
db csemegehagyma
a
körethez:
burgonya,
vagy rizs
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús hozzávalóit a zabpehely
kivételével összegyúrjuk.
Végül annyi zabpelyhet adunk hozzá,
hogy formázható legyen.
30 percig pihentetjük.
2. A hagymás végét levágjuk és
alaposan megmossuk, majd lecsepegtetjük.
Száraz konyharuhával is
áttörölgetjük.
3. Zabpehellyel szórt, szilikonos
sütőpapírral fedett deszkán 1 cm-esre kinyújtjuk a húst.
4. Fogunk 1 szál hagymát és a hús
szélére helyezzük.
A papír segítségével ráhajtunk
akkora részt, hogy befedje.
5. Mellétesszük a következő hagymát,
majd erre is ráhajtunk egy rész húst.
6. Jön még egy, és még egy...stb.
Folytatjuk, míg a húst teljesen
feltekertük.
7. Sütőpapírral bélelt tepsiben,
előmelegített sütőben 180 fokon- légkeveréssel- 25-30 percig sütjük, míg a
teteje megpirul.
5 percig pihenetetjük, majd
felszeleteljük.
8. Rizzsel vagy krumplipürével
tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése