KÁPOSZTÁS BUKTA



A recept elkészítéséhez szükség van egy szilikonos buktaformára.

HOZZÁVALÓK 6-DB-HOZ:

a tésztához:

400 g főtt burgonya
250 g búzaliszt
15 g friss élesztő
1 teáskanál cukor
kb. 1-1,5 dl langyos víz

a töltelékhez:

250 g lila/ vörös káposzta
1 evőkanál olaj
só, bors  
(koménymag)

A használt forma:


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük.
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk, majd a liszttel szórt burgonyához öntjük.
Fűszerezzük és az egészet összegyúrjuk.
30 percig kelesztjük.


Ne várjunk látványos tésztanövekedést, épphogy emelkedik valamennyit.

2. Kevés olajon, fedő alatt, megpároljuk a robotgéppel ledarált, vagy késsel apróra vágott káposztát.

3. A formát masszívabb tepsibe tesszük és feltöltjük a tésztával.


4. Mindegyikbe káposztát kanalazunk.


 5. Tetejüket befedjük a maradék tésztával.


6. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, 25-30 percig sütjük.

Melegen vagy langyosan fogyasszuk!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések