KÁPOSZTÁS BUKTA
A recept elkészítéséhez szükség van egy szilikonos
buktaformára.
HOZZÁVALÓK
6-DB-HOZ:
a
tésztához:
400 g főtt
burgonya
250 g
búzaliszt
15 g friss
élesztő
1
teáskanál cukor
kb. 1-1,5
dl langyos víz
só
a
töltelékhez:
250 g
lila/ vörös káposzta
1 evőkanál
olaj
só,
bors
(koménymag)
A használt forma:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit megfőzzük, megpucoljuk, összetörjük.
Az élesztőt cukros, langyos vízben megfuttatjuk, majd a liszttel szórt burgonyához öntjük.
Fűszerezzük és az egészet összegyúrjuk.
30 percig kelesztjük.
Ne várjunk látványos tésztanövekedést, épphogy emelkedik valamennyit.
2. Kevés olajon, fedő alatt, megpároljuk a robotgéppel ledarált, vagy késsel apróra vágott káposztát.
2. Kevés olajon, fedő alatt, megpároljuk a robotgéppel ledarált, vagy késsel apróra vágott káposztát.
3. A formát masszívabb tepsibe tesszük és feltöltjük a tésztával.
4. Mindegyikbe káposztát kanalazunk.
5. Tetejüket befedjük a maradék tésztával.
6. Előmelegített sütőben 180 fokon, légkeveréssel, 25-30 percig sütjük.
Melegen vagy langyosan fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Melegen vagy langyosan fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése