FRANKFURTI FŐZELÉK
Gyakorlatilag kelkáposzta-főzelékről van szó, némi
sárgarépával tuningolva.
HOZZÁVALÓK
2 SZEMÉLYRE:
a
főzelékhez:
2 db
közepes burgonya
1 nagyobb
sárgarépa
600 g
kelkáposzta
1 fej
vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors,
majoranna, pirospaprika
a
habaráshoz:
2 evőkanál
tejföl
1 evőkanál
liszt
a
feltéthez:
4-6 db
virsli
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket apró kockára
vágjuk, a káposztát felszeleteljük.
2. Olajat hevítünk, amin üvegesre
pároljuk a vöröshagymát, majd hozzátesszük a fokhagymát és együtt pirítjuk
őket.
3. Hozzáadjuk a káposztát,
sárgarépát és a krumplit.
Átforgatjuk a hagymával, pár percig
még együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és a fűszerekkel.
Felöntjük 2,5-3 dl vízzel. (Nem kell
sok. Legalábbis, mi sűrűn szeretjük a főzeléket. Aki hígabban kedveli, az
többet tegyen bele.)
Fedő alatt pároljuk, míg a krumpli
megfő.
4. A tejfölhöz hozzákeverjük a
lisztet, simára dolgozzuk, majd a zöldségekhez adjuk. Még 2 percig rotyogtatjuk
és kész is.
5. Kevés olajon megsütjük a
virsliket.
Tálaláskor alulra tesszük a
főzeléket és a tetejére helyezzük a húst.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB FRANKFURTI ÉTEL:
TORTILLATEKERCS
FRANKFURTI RAKOTTAS
FRANKFURTI LEVES KÍNAI STÍLUSBAN
FRANKFURTI PIZZA
FODROS FRANKFURTI LEVES
Megjegyzések
Megjegyzés küldése