FRANKFURTI FŐZELÉK



Gyakorlatilag kelkáposzta-főzelékről van szó, némi sárgarépával tuningolva.

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a főzelékhez:

2 db közepes burgonya
1 nagyobb sárgarépa
600 g kelkáposzta
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
só, bors, majoranna, pirospaprika

a habaráshoz:

2 evőkanál tejföl
1 evőkanál liszt

a feltéthez:

4-6 db virsli

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket apró kockára vágjuk, a káposztát felszeleteljük.

2. Olajat hevítünk, amin üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzátesszük a fokhagymát és együtt pirítjuk őket.

3. Hozzáadjuk a káposztát, sárgarépát és a krumplit.


Átforgatjuk a hagymával, pár percig még együtt pirítjuk, majd megszórjuk pirospaprikával és a fűszerekkel.
Felöntjük 2,5-3 dl vízzel. (Nem kell sok. Legalábbis, mi sűrűn szeretjük a főzeléket. Aki hígabban kedveli, az többet tegyen bele.)
Fedő alatt pároljuk, míg a krumpli megfő.

4. A tejfölhöz hozzákeverjük a lisztet, simára dolgozzuk, majd a zöldségekhez adjuk. Még 2 percig rotyogtatjuk és kész is.


5. Kevés olajon megsütjük a virsliket.

Tálaláskor alulra tesszük a főzeléket és a tetejére helyezzük a húst.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések