A KALIFA KEDVENCE


Püspök/gyümölcskenyér keleties stílusban.

A tésztába nem tettem plusz cukrot, mert a gyümölcsben és a lekvárban van elég.


HOZZÁVALÓK 1 DB 20 CM-ES KEREK TORTAFORMÁHOZ:

4 db tojás
120 g liszt
kb. 230 g datolya, füge, dió, pisztácia, kandírozott gyömbér, kandírozott narancshéj
3 evőkanál narancslekvár
1 teáskanálnyi porcukor
csipet só
vaj a forma kikenéséhez


ELKÉSZÍTÉS:

1. A magokat és a gyümölcsöket arpó kockára vágjuk.


2. A tojás sárgáját robotgéppel önmagában, majd a lisztet apránként hozzáadva, csipetnyi sóval elkeverjük.


Nem kell megijedni, elég masszív, ragacsos tésztát kapunk. A tojáshab majd fellazítja! 


3. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük.

4. A felét hozzáadjuk a lisztes maszzához és óvatosan elkeverjük.

5. Beleöntjük a mag-gyümölcs mixet és a hab másik felét. Összeforgatjuk.

6. A kész tésztát a kivajazott formába öntjük.

7. 165 fokon 25 percig sütjük,légkeveréssel.

8. Ha kihűl 3 részre osztjuk.

9. A lapokat megkenjük jó adagnyi narancslekvárral. Vigyázzunk, mert egyes fajták keserűek lehetnek! (pl. Hamé)


Kicsit hagyjuk állni, majd fogyszthatjuk!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések