PÜSPÖK PALACSINTA


Tápláló és kiadós reggelit készíthetünk, ha a palacsintatésztába aszalt gyümölcsöket és szárított magokat keverünk.
A receptet a Püspök kenyér után szabadon neveztem el, hiszen abba is hasonló finomságok kerülnek.


HOZZÁVALÓK 4 DB-HOZ: (Ezeket a palacsintákat 20 cm átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát, kisebb,mint az átlag. Ellenben kétszer vastagabb is.)

a tésztához:

125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
70 g búzafinomliszt
70 g rizsliszt
1 db tojás
1 teáskanálnyi fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
150 g bármilyen aszalt/kandírozott gyümölcs és olajos mag
(frissen reszelt citromhéj)

olaj a sütéshez

a tálaláshoz:

vaníliás cukor
porcukor
fahéj

(bármilyen lekvár)

ELKÉSZÍTÉS:

1. A tojást a tejjel elkeverjük. Hozzáöntjük a vizet és a fűszereket.
A lisztet apránként adagoljuk.
A tésztát csomómentesre kikeverjük.
Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.


2. Serpenyőben olajat hevítünk. Beleöntünk egy adag tésztát és mindkét oldalát barnára sütjük.

3. Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj keverékével.


A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
Mivel ez a palacsinta kisebb, mint az eredeti és a sok apró darabkától törékenyebb is, feltekerni nem célszerű. Inkább hagyjuk egyben, vagy hajtsuk félbe!

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések