PÜSPÖK PALACSINTA
Tápláló és kiadós reggelit készíthetünk, ha a
palacsintatésztába aszalt gyümölcsöket és szárított magokat keverünk.
A receptet a Püspök kenyér után szabadon neveztem el, hiszen
abba is hasonló finomságok kerülnek.
HOZZÁVALÓK
4 DB-HOZ: (Ezeket a palacsintákat 20 cm
átmérőjű tapadásmentes serpenyőben sütőttem. Tehát, kisebb,mint az átlag.
Ellenben kétszer vastagabb is.)
a
tésztához:
125 ml tej
125 ml
szénsavas ásványvíz
70 g
búzafinomliszt
70 g
rizsliszt
1 db tojás
1
teáskanálnyi fahéj vagy mézeskalács fűszerkeverék
csipet só
150 g
bármilyen aszalt/kandírozott gyümölcs és olajos mag
(frissen
reszelt citromhéj)
olaj a
sütéshez
a
tálaláshoz:
vaníliás
cukor
porcukor
fahéj
(bármilyen
lekvár)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tojást a tejjel elkeverjük. Hozzáöntjük a vizet és a fűszereket.
A lisztet apránként adagoljuk.
A tésztát csomómentesre kikeverjük.
Végül hozzáöntjük a gyümölcsös-magos mixet.
3. Tálaláskor meghintjük vaníliás cukor-porcukor-fahéj
keverékével.
A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
A lekvár felesleges bele, de aki úgy szeretné, az tehet bele.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése