CAFFÉ LATTE PALACSINTA
Kávés tészta tejkrémmel.
HOZZÁVALÓK
5 DB-HOZ:
a
tésztához:
80g
búzafinomliszt
80 g rizsliszt
125 ml tej
125 ml víz
(szóda vagy szénsavas ásványvíz)
1 db tojás
2 evőkanál
instant kávé
1 tasak
vaníliáscukor
csipet só
cukor
ízlés szerint (Vegyük figyelembe, ha sok cukrot teszünk bele, jobban ragad a
tészta, könnyebben letapad! Vagy több olajat tegyünk alá, vagy inkább a krémet
édesítsük jobban!)
olaj a
sütéshez
a
krémhez:
400 ml tej
3,5%-os
2 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál liszt
vanília
bármilyen formában
10 g
kukoricakeményítő
cukor
ízlés szerint
60 g vaj
vagy maragarin
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém hozzávalóit a vaj kivételével egy lábasba tesszük és simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat is.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
2. A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet a cukot, a kávét. A
lisztet apránként beledolgozzuk.
Közepesen folyékony, halvány barna tésztát kell kapnunk.
Közepesen folyékony, halvány barna tésztát kell kapnunk.
3. Enyhén olajozott serpenyőben 1 merőkanálnyi tészta mindkét oldalát barnára
sütjük.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
4. A tésztát megkenjük a krémmel, feltekerjük.
5. Tetejét tejszínhabbal, csokireszelékkel, karamellel...stb. dekorálhatjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése