CAFFÉ LATTE PALACSINTA


Kávés tészta tejkrémmel. 





HOZZÁVALÓK 5 DB-HOZ:

a tésztához:

80g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
125 ml tej
125 ml víz (szóda vagy szénsavas ásványvíz)
1 db tojás
2 evőkanál instant kávé
1 tasak vaníliáscukor
csipet só
cukor ízlés szerint (Vegyük figyelembe, ha sok cukrot teszünk bele, jobban ragad a tészta, könnyebben letapad! Vagy több olajat tegyünk alá, vagy inkább a krémet édesítsük jobban!)

olaj a sütéshez

a krémhez:

400 ml tej 3,5%-os
2 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál liszt
vanília bármilyen formában
10 g kukoricakeményítő
cukor ízlés szerint
60 g vaj vagy maragarin


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krém hozzávalóit a vaj kivételével egy lábasba tesszük és simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat is.
Közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.


2. A tojást a tejjel elkeverjük, majd hozzáöntjük a vizet a cukot, a kávét. A lisztet apránként beledolgozzuk.
Közepesen folyékony, halvány barna tésztát kell kapnunk.


3. Enyhén olajozott serpenyőben 1 merőkanálnyi tészta mindkét oldalát barnára sütjük.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.


4. A tésztát megkenjük a krémmel, feltekerjük.


5. Tetejét tejszínhabbal, csokireszelékkel, karamellel...stb. dekorálhatjuk. 
Jó étvágyat! 


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések