TŰZOLTÓ LEVES
Játszottam a tűzzel és ez lett a végeredménye...egy leves! 🚒😀
HOZZÁVALÓK
2-3 SZEMÉLYRE:
100 g
lángolt kolbász
100 g
füstölt, főtt hús (bármilyen-nálam paprikás karaj)
100 g
gyufametélt
1 doboz
Borsodi Tüzes sör (=500 ml)
1 db hegyes-erős
paprika
1 db
nagyobb sárgarépa
1 db
nagyobb burgonya
3-4 gerezd
fokhagyma
1 db
vöröshagyma
1
teáskanál pirospaprika
1
teáskanál Erős Pista
só, bors
7 dl víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Kevés olajon megpirítjuk a kockára vágott vöröshagymát és a kétféle húst.
2. Hozzáadjuk a fokhagymát és a feldarabolt krumplit, erős paprikát és a
sárgarépát.
Még 2-3 percig tovább pirítjuk.
Még 2-3 percig tovább pirítjuk.
3. Belekeverjük a pirospaprikát és a többi fűszert, majd felöntjük a sörrel és
a 7 dl vízzel.
Közepes hőmérsékleten fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
Közepes hőmérsékleten fedő alatt pároljuk, míg a zöldségek megpuhulnak.
4. Hozzátesszük a tésztát és főzzük, míg megpuhul.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB LEVES:
PESTO LEVES GAZDAGON
FODROS FRANKFRUTI LEVES
FRANKFURTI LEVES KÍNAI STÍLUSBAN
MEXIKÓI BABLEVES GOMBÓCCAL
Megjegyzések
Megjegyzés küldése