NAPSUGARAS PALACSINTATORTA
Egy tejbegrízes tortán láttam ezt az öntetet. A színébe egyből beleszerettem. Pláne, mikor megtudtam, hogy semmi mesterséges nincs benne, szimplán őszibarackról és egy kis zselatinról van szó.
Mivel a tejbegrízt már gyerekkoromban sem bírtam, így egy másik alapot ötlöttem ki. A túrós palacsinta jó választásnak bizonyult. Kicsit féltem attól, hogy majd a tészta ennyi állás után gumis lesz...Szerencsére, puha maradt, így nemcsak guszta, de finom is lett a végeredmény!😍
HOZZÁVALÓK
1 DB 20 CM ÁTMÉRŐJŰ (KICSI) TORTAFORMÁHOZ:
6 db
palacsinta
a
töltelékhez:
450 g
tehéntúró
1 evőkanál
tejföl
1 tasak
vaníliás cukor
1 db
citrom reszelt héja és felének a leve
ízlés
szerint porcukor
az
öntethez:
1 nagy
dobozos őszibarackbefőtt (820 g/450 g)
a
folyadéknak megfelelő mennyiségű zselatin
ELKÉSZÍTÉS:
1. A töltelék hozzávalóit
összekeverjük.
2. Megtöltjük vele a palacsintákat.
3. Elkészítjük az öntetet.
A barackokat folyadék nélkül a
turmixgépbe tesszük és pürésítjük.
Megnézzük mennyi ml lett belőle és
ennek megfelelően - a zselatin felhasználási utasításai szerint eljárva -
hozzáöntjük a kihűlt, feloldott zselatint.
Én oldófolyadéknak a befőtt levét
használtam.
4. Kibéljük szilikonos sütőpapírral
a tortaforma alját.
5. Három db palacsintát karikára
vágunk és sorba beletesszük a forma aljába.
7. Végül a maradék őszibarackkal
bevonjuk.
8. Lefedve 3 órára a hűtőb tesszük,
míg megdermed a zselatin.
Tetejét dekorálhatjuk, hogy még
mutatósabb legyen. (...bár sokáig nem gyönyörködünk benne...)
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése