RIZIBIZITEKERCS


Rántott gombával és tartármártással, de mivel ebben a receptben a rizibiz új megynilvánulási formája a lényeg, ezeknek az elkészítésére nem térnék ki.


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

450 g főtt zöldborsó
450 g főtt rizs
1 db tojás
40-50 g darált zabpehely
2 evőkanál petrezselyem


ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst mefőttük és belekeverjük a petrezselymet.


2. A borsót mefőzzük és ledaráljuk vagy krumplinyomón áttörjük.


3. A borsópürét összekeverjük a tojással és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral fedett, darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük.


4. Kinyújtjuk kb. 0,5-1 cm-esre.


5. A rizst szétterítjük a tetején.


6. A papír segítségével feltekerjük, majd bélelt tepsibe tesszük.

 Előmelegített sütőben - légkeverésse l 180 fokon 12-15 percig sütjük, míg a felülete megszilárdul.


Tetszés szerint tálalhatjuk rántott ételekkel, sült hússal...stb.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB RIZIBIZI:

VIRÁGFORMÁBAN



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések