RIZIBIZITEKERCS
Rántott gombával és tartármártással, de mivel ebben a receptben a rizibiz új megynilvánulási formája a lényeg, ezeknek az elkészítésére nem térnék ki.
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
450 g főtt zöldborsó
450 g főtt rizs
1 db tojás
40-50 g darált zabpehely
2 evőkanál petrezselyem
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst mefőttük és belekeverjük a petrezselymet.
2. A borsót mefőzzük és ledaráljuk vagy krumplinyomón áttörjük.
3. A borsópürét összekeverjük a tojással és annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk. Sütőpapírral fedett, darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük.
4. Kinyújtjuk kb. 0,5-1 cm-esre.
5. A rizst szétterítjük a tetején.
6. A papír segítségével feltekerjük, majd bélelt tepsibe tesszük.
Előmelegített sütőben - légkeverésse l 180 fokon 12-15 percig sütjük, míg a felülete megszilárdul.
Tetszés szerint tálalhatjuk rántott ételekkel, sült hússal...stb.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB RIZIBIZI:
VIRÁGFORMÁBAN
Megjegyzések
Megjegyzés küldése