VIRÁGBA SZÖKKENT RIZIBIZI (SÜLT CSIRKÉVEL)
A sült csirkét zárójelbe tettem, mert most a virágba borult rizibizin lesz a hangsúly.
Azonban két mondatban elintézem, hogy én hogyan készítem a sült csirkét.
Általában csirkecombból, amit megmosok, lebőrözök, beledugom egy sütőzacskóba. Szórok rá fűszereket, többnyire sót, borsot és valamilyen zöldfűszer(eke)t. Öntök rá kb. 1 ek. olajat és 2 ek. vizet. Bekötöm a zacsit és 180 fokon - légkeveréssel - 40-50 percig sütöm. Mi akkor szeretjük, ha már a hús magától leomlik a csontról.
Visszatérve a rizibizire. Mivel ez köret, természetesen bármilyen rántott étellel is lehet fogyasztani.
A recept elkészítéséhez szükség van minimum 8 cm átmérőjű virágos kiszúróra. Ennél már csak nagyobbal dolgozzunk, a kisebb elveszik a tányéron.
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst a szokásos rizibi készítésénél kevesebb borsóval egyhén sós vízben megfőzzük.
Ha elkészült, hozzákeverjük a petrezselymet.
2. Enyhén sós vízben megfőzzük a zöldborsót.
Alaposan lecsepegtetjük.
Robotgéppel ledaráljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
3. Hozzákeverjük a tojást és a ledarált zabpelyhet, annyit, hogy formázható tésztát kapjunk.
Darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük és 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
A virággal kiszurjáljuk.
(Nekem nem lyukas a forma közepe, így egy habcsővel nyomtak ki.)
4. A virágokat tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben - légkeveréssel - 190 fokon 6-7 percig sütjük.
Nem kell neki sok idő, csak annyi, hogy a tojás megkössön benne.
7. A borsónál használt formát a tányérra helyezzük, belenyomkodjuk a rizst.
8. A rizsvirágok tetejére ráhelyezünk 1-1 borsóvirágot, úgy, hogy pontos fedésben legyenek.
Az elkészített hússal, fasírttal...stb. tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB RIZIBIZI:
RIZIBIZITEKERCS
Azonban két mondatban elintézem, hogy én hogyan készítem a sült csirkét.
Általában csirkecombból, amit megmosok, lebőrözök, beledugom egy sütőzacskóba. Szórok rá fűszereket, többnyire sót, borsot és valamilyen zöldfűszer(eke)t. Öntök rá kb. 1 ek. olajat és 2 ek. vizet. Bekötöm a zacsit és 180 fokon - légkeveréssel - 40-50 percig sütöm. Mi akkor szeretjük, ha már a hús magától leomlik a csontról.
Visszatérve a rizibizire. Mivel ez köret, természetesen bármilyen rántott étellel is lehet fogyasztani.
A recept elkészítéséhez szükség van minimum 8 cm átmérőjű virágos kiszúróra. Ennél már csak nagyobbal dolgozzunk, a kisebb elveszik a tányéron.
HOZZÁVALÓK 7 DB-HOZ:
a rizshez:
150 g sima rizs (szárazon)
100 g zöldborsó
2 evőkanál petrezselyem
só
a borsóvirághoz:
350 g zöldborsó
1 db tojás
30-40 g zabpehely
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst a szokásos rizibi készítésénél kevesebb borsóval egyhén sós vízben megfőzzük.
Ha elkészült, hozzákeverjük a petrezselymet.
2. Enyhén sós vízben megfőzzük a zöldborsót.
Alaposan lecsepegtetjük.
Robotgéppel ledaráljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
3. Hozzákeverjük a tojást és a ledarált zabpelyhet, annyit, hogy formázható tésztát kapjunk.
Darált zabpehellyel szórt deszkára tesszük és 1,5 cm vastagra nyújtjuk.
A virággal kiszurjáljuk.
(Nekem nem lyukas a forma közepe, így egy habcsővel nyomtak ki.)
4. A virágokat tepsibe sorakoztatjuk és előmelegített sütőben - légkeveréssel - 190 fokon 6-7 percig sütjük.
Nem kell neki sok idő, csak annyi, hogy a tojás megkössön benne.
7. A borsónál használt formát a tányérra helyezzük, belenyomkodjuk a rizst.
8. A rizsvirágok tetejére ráhelyezünk 1-1 borsóvirágot, úgy, hogy pontos fedésben legyenek.
Az elkészített hússal, fasírttal...stb. tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB RIZIBIZI:
RIZIBIZITEKERCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése