FLAMINGÓTEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
200 g
kókuszreszelék
120 g
Gréta epres bevonómassza
1,5-2
evőkanál a krémből
csipet só
a
krémehez:
200 ml
tejszín
250 ml tej
50 g vaj
ízlés
szerint cukor
vanília
bármilyen formában
2 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
15 g
kukoricakeményítő
a
bevonathoz: (elhagyható)
150 g
fehércsokoládé
20 g
kókuszreszelék
10 g Gréta
epres bevonómassza
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet, a tejszínt egy lábasba
öntjük.
Belekeverjük a keményítőt, a
búzadarát és a lisztet.
Végül belekockázzuk a vajat. Az egészet közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
Felhasználás előtt robotgéppel
átkeverjük.
2. Amikor kihűlt a krém, nekilátunk
a tésztának. Korábban nem érdemes, mert kiszárad és törik.
A kókuszreszeléket egy tálba öntjük.
Vízgőt fölött felolvasztjuk a
bevonómasszát és hozzáöntjük a kókuszhoz. Elkeverjük.
Ettől még nem áll össze, ezért
kanalanként beledolgozunk annyit a krémből, hogy formázható tésztát kapjunk.
4. Szilikonos sütőpapírral fedett
deszkára borítjuk, kinyújtjuk kb. 1 cm vékonyra.
5. Megkenjük a krémmel.
6. A papír segítségével feltekerjük.
Aki nem szeretne rá csokit, az így
tegye be a hűtőbe 3-4 órára, vagy akár egy éjszakára.
A többiek vízgőz felett olvasszák
meg a csokit, majd öntsék a tekercsre.
Tetejére szórjon kókuszt és
elmorzsolt bevonómasszát.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése