VAJKARAMELLÁS SPEKUTEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
200 g
darált Spekulatius/Spekuloos keksz
2 evőkanál
tej
1-2
evőkanál a vajkaramellából
a
töltelékhez:
125 ml
tejszín (cukormentes, 30%-os)
150
g kristálycukor
100 g vaj
csipet só
a
bevonathoz:
80 g
étcsokoládé
1-2
evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vajkamella hozzávalóit egy
lábasba öntjük és gyakori kevergetés mellett besűrítjük.
Kb. 13-15 perc.
Akkor jó, ha már sűrű buborékok
vannak a felszínén és kezd barnulni, sziruposodni.
Ne ijedjünk meg, ha folyékony, sőt
ilyennek kell lennie! Ahogy hűl, úgy válik krémessé.
3. Sütőpapírral fedett,
kekszmorzsával szórt deszkán 0,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
5. Vízgőz felett megolvasztjuk a
csokit és bevonjuk vele a tekercset.
Tetejét dekorálhatjuk
kekszmorzsával, bolti tejkaramella-morzsával, színes szórócukorral...stb.
Miután megszikkad a bevonat, hűtőbe
tesszük 3-4 órára.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése