MEDVEHAGYMÁS MACKÓPOGÁCSA
A recepthez optimális esetben
szükség van egy mackóformájú tésztaszaggatóra. Az enyém 5 cm-es.
És az sem árt, ha sütés előtt lekenjük tojással, amit én itt elfelejettem.🙎
És az sem árt, ha sütés előtt lekenjük tojással, amit én itt elfelejettem.🙎
HOZZÁVALÓK
34 DB-HOZ:
300 g
teljes kiőrlésű liszt
200 g
búzafinomliszt
7 g
szárított élesztő
1 nagy
pohár tejföl (=330 g)
100 g
ömlesztett Medve vagy Mackó sajt
2 evőkanál
zsiradék (ajánlottam medvezsír🐼
😀)
100 g
reszelt sajt
3 g
szárított medvehagyma
1
teáskanál cukor
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszteket egy keverőtálba
szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a medvehagymát és a szárított élesztőt.
2 evőkanál tejfölt a cukorral
meglangyosítunk és hozzáöntjük a liszthez.
Hozzáadjuk az összes többi
hozzávalót és az egészet jól összegyúrjuk.
30 percig meleg helyen kelesztjük.
Ne várjunk látványos növekedést, a teljes kiőrlésű búzaliszt nem fog olyan
szépre megemelkedni, mintha csak sima lisztből lenne.
2. A tésztát enyhén lisztezett
deszkán kinyújtjuk kb. 1 cm vastagra és a mackóformával kiszaggatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése