MOZART KALÁCS
HOZZÁVALÓK
2 DB-HOZ:
4 szelet
kalács
2 db tojás
30 g
darált mandula
1 evőkanál
kristálycukor
2 evőkanál tej
2 evőkanál tej
2 evőkanál
Nutella
2 dl olaj
30 g
étcsokoládé
marcipán,
pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük.
Hozzáadunk 1-2 evőkanál meleg vizet, hogy folyékony legyen.
2. A kalácsot felszeleteljük.
3. Egyet megkenünk mogyorókrémmel.
4. Egy másikkal összeragasztjuk.
5. A tojást felverjük.
A cukorral, a tejjel és a manulával jól elkeverjük.
A cukorral, a tejjel és a manulával jól elkeverjük.
Belehelyezzük a szendvicset és jó alaposan belenyomkodjuk. Mindegyik oldalát bevonjuk.
6. Felforrósítjuk az olajat.
Beletesszük a tojásos kalácsot és mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Lecsepegtetjük.
Beletesszük a tojásos kalácsot és mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Lecsepegtetjük.
7. A felolvasztott csokival áthúzzuk a tetejét.
Rakunk rá apróra vágott marcipándarabokat.
Rakunk rá apróra vágott marcipándarabokat.
8. Végül durvára vágott vagy őrölt (esetleg a kettő kombinációjával) pisztáciával megszórjuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése