MOZART KALÁCS




HOZZÁVALÓK 2 DB-HOZ:

4 szelet kalács
2 db tojás
30 g darált mandula
1 evőkanál kristálycukor
2 evőkanál tej
2 evőkanál Nutella
2 dl olaj
30 g étcsokoládé
marcipán, pisztácia


ELKÉSZÍTÉS:

1. Az étcsokit vízgőz felett felmelegítjük.
Hozzáadunk 1-2 evőkanál meleg vizet, hogy folyékony legyen.


2. A kalácsot felszeleteljük.


3. Egyet megkenünk mogyorókrémmel.


4. Egy másikkal összeragasztjuk.
 

5. A tojást felverjük.
A cukorral, a tejjel és a manulával jól elkeverjük. 

Belehelyezzük a szendvicset és jó alaposan belenyomkodjuk. Mindegyik oldalát bevonjuk.


6. Felforrósítjuk az olajat.
Beletesszük a tojásos kalácsot és mindkét oldalát szép barnára sütjük.
Lecsepegtetjük.


7. A felolvasztott csokival áthúzzuk a tetejét.
Rakunk rá apróra vágott marcipándarabokat.


8. Végül durvára vágott vagy őrölt (esetleg a kettő kombinációjával) pisztáciával megszórjuk.

Jó étvágyat!
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések