SZIVÁRVÁNYLEPÉNY
A lepény önmagában is fogyasztható. Én csirkepörkölttel
tálaltam, de sajttal, főtt tojással, bármivel megkenve (tejföl, ketchup...stb.)
is elkészíthető. A fűszerezését pedig ízlésünk szerint alakíthatjuk.
a
tésztához:
2 db
közepes burgonya
1 nagyobb
sárgarépa
100 g
csemegekukorica
100 g
zsenge zöldborsó
100 g
lila/ vörös káposzta
1 db tojás
2-3
evőkanál búzafinomliszt
só, bors
egyéb
fűszer ízlés szerint
a
húshoz:
300 g
csirkecombfilé vagy csirkemell
1 db
vöröshagyma
1/2
evőkanál Erős Pista
pirospaprika,
só, bors
dekor:
(elhagyható)
kaliforniai
paprika
lila
hagyma
saláta
ELKÉSZÍTÉS:
1. A vöröshagymát és a húst összekockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Fedő alatt pároljuk, míg a hús megfő.
2. Egy nagy keverőtálba lereszeljük a burgonyát a sárgarépát.
A lila káposztát ledaráljuk és az összes többi zöldséggel együtt a tálba öntjük.
Fűszerezzük.
Hozzáütjük a tojást.
Az egészet jól elkeverjük, végül annyi lisztet adunk hozzá, hogy a zöldségek összeálljanak.
A lila káposztát ledaráljuk és az összes többi zöldséggel együtt a tálba öntjük.
Fűszerezzük.
Hozzáütjük a tojást.
Az egészet jól elkeverjük, végül annyi lisztet adunk hozzá, hogy a zöldségek összeálljanak.
3. Olajozott serpenyőben vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (180
fokon légkeveréssel 15 perc) kisütjük a lepényeket. Aki tutira szeretné, hogy a
lepény ne essen szét, az utóbbi megoldást válassza!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése