SZIVÁRVÁNYLEPÉNY



A lepény önmagában is fogyasztható. Én csirkepörkölttel tálaltam, de sajttal, főtt tojással, bármivel megkenve (tejföl, ketchup...stb.) is elkészíthető. A fűszerezését pedig ízlésünk szerint alakíthatjuk.

HOZZÁVALÓK 2 LEPÉNYHEZ:

a tésztához:

2 db közepes burgonya
1 nagyobb sárgarépa
100 g csemegekukorica
100 g zsenge zöldborsó 
100 g lila/ vörös káposzta
1 db tojás
2-3 evőkanál búzafinomliszt
só, bors
egyéb fűszer ízlés szerint

a húshoz:

300 g csirkecombfilé vagy csirkemell
1 db vöröshagyma
1/2 evőkanál Erős Pista
pirospaprika, só, bors

dekor: (elhagyható)

kaliforniai paprika
lila hagyma
saláta


ELKÉSZÍTÉS:


1. A vöröshagymát és a húst összekockázzuk, majd kevés olajon fehéredésig pirítjuk.
Fűszerezzük.
Felöntjük annyi vízzel, ami épphogy ellepi. Fedő alatt pároljuk, míg a hús megfő.

2. Egy nagy keverőtálba lereszeljük a burgonyát a sárgarépát.
A lila káposztát ledaráljuk és az összes többi zöldséggel együtt a tálba öntjük.
Fűszerezzük.
Hozzáütjük a tojást.
Az egészet jól elkeverjük, végül annyi lisztet adunk hozzá, hogy a zöldségek összeálljanak.

3. Olajozott serpenyőben vagy szilikonos sütőpapírral bélelt tepsiben (180 fokon légkeveréssel 15 perc) kisütjük a lepényeket. Aki tutira szeretné, hogy a lepény ne essen szét, az utóbbi megoldást válassza!

4. A kész lepényekre 2-3 evőkanálnyi húst teszünk, majd tetszés szerinti nyers zöldésgekkel dekoráljuk.

Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések