CSIRKE BANKÁR-MÓDRA
Az étel a "Royal Recipes" BBC sorozat "Jubilee" című adásában található, "Le poulet a' la financiére" néven. (Első évad 6. rész)
kb. 16. percnél kezdődik ez a recept.
Én kihagytam belőle a csirkeszívet. Kockázott csirkemellet tettem bele, amit a hagymával és a májjal együtt pirítottam le.
A gombócba a faggyú helyett olvasztott vajat tettem és nekem egy kicsit kemény maradt főzés után is. De az is lehet, hogy csak kisebbre kellett volna formálni...
Szerintem, mi, magyarok ezt nokedlivel vagy főtt tésztával együk, jobban járunk.
HOZZÁVALÓK 3-4 ADAGRA:
400 g csirkehús
250 g gomba
200 g csirkemáj
1 db nagyobb sárgarépa
1 db vöröshagyma
2 dl fehérbor
5-6 dl csirke / húsleves
80 g olívabogyó
3 evőkanál olvasztott vaj v. olaj
só, őrölt bors, babérlevél
A gombóchoz:
1-2 db tojás
2-3 evőkanál víz
6 evőkanál olvasztott vaj vagy faggyú
liszt, amennyit felvesz
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A feldarabolt hagymát, sárgarépát, húst és csirkemájat a vajon v. olajon enyhén megpirítjuk.
2. Hozzáadjuk a felszeletelt gombát és olívabogyót.
Fűszerezzük. Felöntjük a borral és a húslevessel.
Pároljuk kb. 30 percet és beletesszük a gombócokat, amikkel együtt szintén még kb. 25-30 percet főzzük.
3. A tésztához a tojást / tojásokat villával felverjük, hozzáadjuk az olvasztott zsiradékot és sót, majd annyi lisztet adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.
Kis gombócokat formázunk belőle és a húshoz adjuk. Fedő alatt pároljuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése