MADÁRTEJES MÜZLITEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
250 g
ropogós, gyümölcsös müzli
1 evőkanál
méz
2-3
evőkanál a krémből
csipet só
a
krémhez:
450 ml (=1
doboz) Mizo madártej
70 g vaj
2 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
10 g
kukoricakeményítő
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
A tejet a lisztekkel és a keményítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Ha már nagy buborékok jelentkeznek, vegyük le.
2. A müzlit egy keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a mézet és annyit a krémből, hogy formázható tésztát kapjunk.
Szilikonos sütőpapírral fedett, darált keksszel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát.
Hozzáadjuk a mézet és annyit a krémből, hogy formázható tésztát kapjunk.
Szilikonos sütőpapírral fedett, darált keksszel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát.
3. Megkenjük a teljesen hidegre hűlt és robotgéppel átkevert krémmel.
4. A papír segítségével feltekerjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése