MADÁRTEJES MÜZLITEKERCS


HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

250 g ropogós, gyümölcsös müzli
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál a krémből
csipet só

a krémhez:

450 ml (=1 doboz) Mizo madártej
70 g vaj
2 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő


ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

A tejet a lisztekkel és a keményítővel simára keverjük, majd hozzáadjuk a vajat és alacsony lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Ha már nagy buborékok jelentkeznek, vegyük le.

2.  A müzlit egy keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a mézet és annyit a krémből, hogy formázható tésztát kapjunk.


Szilikonos sütőpapírral fedett, darált keksszel megszórt deszkán kinyújtjuk a tésztát.

3. Megkenjük a teljesen hidegre hűlt és robotgéppel átkevert krémmel.

4. A papír segítségével feltekerjük.

Ha maradt krémünk, a tetejére kenjük és megszórjuk kekszmorzsával.



3-4 órára, vagy akár egy egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve fogyasztjuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések