KENYÉRKOCKÁBAN SÜLT HALFASÍRT
Ezt a megoldást egy orosz receptes oldalon láttam. Ott, a nálunk is ismert fasírtforma volt kenyérkockákkal bevonva. De, én a golyóbist jobban szeretem, így ez lett!
Majonézes kukoricasalátával kínáltam.
Majonézes kukoricasalátával kínáltam.
HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:
a halgombóchoz:
600 g halfilé (friss vagy fagysztott- kiengedve)
1 db tojás
50-60 g darált zabpehely
2-3 gerezd fokhagyma
só
1 evőkanál halas ételekhez való fűszerkeverék (nálam Kotányi könnyű konyha- halak)
a bevonathoz:
kb. 300 g kenyér apró kockára vágva
1 db tojás
1 evőkanál tej
2 evőkanál búzafinomliszt
só
a salátához:
2 doboz konzerv csemegekukorica (vagy kb. 450 g fagyasztott-párolva)
3 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. A saláta hozzávalóit összekeverjük, hűtjük, míg a gombóc elkészül.
A paradicsomot és a vöröshagymát felkockázva adjuk hozzá.
2. A kenyeret apró kockákra vágjuk.
3. A halfilét ledaráljuk.
Fűszerezzük.
Hozzáütjük a tojást.
Az egészet összekeverjük, majd annyi darált zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható állagú legyen.
4. Golyókat formázunk.
5. Egy tálba lisztet teszünk, megforgatjuk benne a gombócot.
6. A lisztes gombócot a tejjel elkevert, felvert tojásba mártjuk.
7. Végül a tojásos gombócot beleforgatjuk a kenyérkockákba.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.
Folytatjuk, míg a halgombócok elfogynak.
8. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 22-25 percig sütjük, míg a kenyérkockák megpirulnak.
A behűtött salátával tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése