KENYÉRKOCKÁBAN SÜLT HALFASÍRT

Ezt a megoldást egy orosz receptes oldalon láttam. Ott, a nálunk is ismert fasírtforma volt kenyérkockákkal bevonva. De, én a golyóbist jobban szeretem, így ez lett!

Majonézes kukoricasalátával kínáltam. 


HOZZÁVALÓK 8 DB-HOZ:

a halgombóchoz:

600 g  halfilé (friss vagy fagysztott- kiengedve)
1 db tojás 
50-60 g darált zabpehely
2-3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál halas ételekhez való fűszerkeverék (nálam Kotányi könnyű konyha- halak)


a bevonathoz:

kb. 300 g kenyér apró kockára vágva
1 db tojás
1 evőkanál tej
2 evőkanál búzafinomliszt

a salátához:

2 doboz konzerv csemegekukorica (vagy kb. 450 g fagyasztott-párolva)
3 db paradicsom
1 db vöröshagyma
2 evőkanál majonéz
1 evőkanál tejföl

ELKÉSZÍTÉS:

1. A saláta hozzávalóit összekeverjük, hűtjük, míg a gombóc elkészül.
A paradicsomot és a vöröshagymát felkockázva adjuk hozzá.


2. A kenyeret apró kockákra vágjuk.


3. A halfilét ledaráljuk.


Fűszerezzük.
Hozzáütjük a tojást.


Az egészet összekeverjük, majd annyi darált zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható állagú legyen.


4. Golyókat formázunk.


5. Egy tálba lisztet teszünk, megforgatjuk benne a gombócot.


 6. A lisztes gombócot a tejjel elkevert, felvert tojásba mártjuk.


 7. Végül a tojásos gombócot beleforgatjuk a kenyérkockákba.
Sütőpapírral bélelt tepsibe sorakoztatjuk.

Folytatjuk, míg a halgombócok elfogynak.


8. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 22-25 percig sütjük, míg a kenyérkockák megpirulnak.

A behűtött salátával tálaljuk.

Jó étvágyat! 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések