TWIX KOSÁRKA ÉS TWIX KEX



HOZZÁVALÓK 13 DB KOSÁRKÁHOZ ÉS 10 DB KEKSZHEZ:

a tésztához:

140 g búzafinomliszt
100 g vaj
1 db tojás
50 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
csipet só
1-2 evőkanál tejföl

a töltelékhez és a dekorhoz:

1/3 üveg Pacific karamellöntet
1/2 tábla Milka tejcsokoládé

(Aki - mint én - , szeretne étcsokisat is, annak kb. 30 g étcsoki is)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
Először a lisztet morzsoljuk el a vajjal. Majd hozzáadjuk a tojással kikevert cukrot, a sót és végül a tejfölt.
30 percre hűtőbe tesszük.


2. A kosárformákat kivajazzuk, és kibéleljük a tésztával.
Előmelegített sütőben 180 fokon – légkeveréssel - 10-12 perc alatt megsütjük.
Ha látjuk, hogy a tetejük barnulni kezd, jó lesz.

3.  Ha kihűltek, feltöltjük őket 1/2 evőkanálnyi karamellával és a tetejét áthúzzuk a vízgőz felett megolvasztott csokival.
A csokival a kosárkát is feltölthetjük. Ha megszikkadt, abba kanalazhatjuk a karamellát.
Tetejére reszelt vagy darabolt csokit tehetünk.

TWIX KEKESZEK:

A megmaradt tésztát kinyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszurkáljuk.

180 fokos sütőben 6-8 percig sütjük. Mikor kezd barnulni a teteje, akkor kész.
Megvárjuk, míg kihűl.


2 lapot összeragasztunk karamellával. Tetejét olvasztott csokiba mártjhatjuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések