TONHALAS BUKTA



Alapvetően ez a tészta több, mint 6 -hoz elég. Kb. 10-hez, de mivel a formának csak 6 egysége van, nem készítettem második kört, hanem inkább kipróbáltam ezt az ételt másik formával is.
Az sem lett rossz, bár tény, hogy az első variációba több töltelék fér. 


HOZZÁVALÓK 6 DB BUKTÁHOZ ÉS 10 DB KOCKÁHOZ:

a tésztához:

500 g búzaliszt (nálam finom és teljes kiőrlésű keveréke)
25 g friss élesztő
2 evőkanál zsír
1 evőkanál halas fűszerkeverék
1 teáskanál cukor
langyos víz

a töltelékhez:

1 doboz (min.185 g) tonhal 
5 db főtt tojás
1 db lilahagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag olívabogyó
1/2 evőkanál majonéz
1/2 evőkanál tejföl
csipet só, bors






ELKÉSZÍTÉS:

1. Az élesztőt langyos, cukros vízben megfuttatjuk, majd összedolgozzuk a zsírral és fűszerekkel elmorzsolt liszttel.
Meleg helyen duplájára kelesztjük.


2. A töltelék hozzávalóit összekockázzuk.
A kétféle hagymát kevés olajon megpirítjuk.
Az egészet jól összekeverjük.


3. A buktaforma egységeit kibéleljük a tésztával.


4. Belekanalazzuk a tölteléket.


5. Tésztalappal lezárjuk a tetejét.


6. Előmelegített, 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 25 percig sütjük.

Melegen vagy langyosan fogyasszuk.


Kockaformában mindez így néz ki:


Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések