SZEZÁMOS PAGODAKARFIOL ZÖLDSÉGES RIZZSEL



A ragacsos, szezámmagos kínai csirkelabdák pagodakarfiolos, húsmentes változata.

HOZZÁVALÓK:

1 db pagodakarfiol

a bundához:

200 ml tej
1 db tojás
1 evőkanál kínai fűszerkeverék (nálam HA Wok)
annyi liszt, amennyivel sűrű palacsintatésztát kapunk (kb. 35-40 dkg)

a szószhoz:

4 evőkanál ketchup
1 evőkanál méz
2 evőkanál szójaszósz
1 teáskanál almaecet

a körethez:

1 kisebb sárgarépa
5 db csemegehagyma
20 dkg kínai kel
20 dkg gomba
1 teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál szójaszósz 
(a kisebb pagodakarfiolokból is lehet beletenni)

ELKÉSZÍTÉS:

1. A rizst feltesszük főni.

2. A karfiolt pagodáira szedjük és lobogó, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük.
Lecsepegtetjük.

3. Elkészítjük a bundát.

A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük.

4. Olajat hevítünk és a tésztába mártott karfiolokat barnára sütjük.

5. Elkészítjük a szószt.

Egy tálban az összes hozzávalót összekeverjük.

6. Megpirítjuk ( vagy nyersen hagyjuk) a szezámmagot.

7. Elkészítjük a zöldséget.

A sárgarépát nagy lyukon lereszeljük.

Az összes többit felszeleteljük.


Kevés olajot az egészet 5-6 percig pároljuk kevés sóval, a gyömbérrel a szójaszósszal együtt.
Még egy kis extra fűszerkeveréket is adhatunk abból, amit a bundánál használtunk.


8. A megsült karfiolra ráöntjük a ketchupos szószt és megszórjuk szezámmaggal.

A rizst összekeverjük a zöldséggel.

9. Tálaláskor a rizst alulra tesszük, majd ráhalmozzuk a karfiolokat.

Jó étvágyat!






Megjegyzések

Népszerű bejegyzések