SZEZÁMOS PAGODAKARFIOL ZÖLDSÉGES RIZZSEL
A ragacsos, szezámmagos kínai csirkelabdák pagodakarfiolos,
húsmentes változata.
HOZZÁVALÓK:
1 db
pagodakarfiol
a
bundához:
200 ml tej
1 db tojás
1 evőkanál
kínai fűszerkeverék (nálam HA Wok)
só
annyi
liszt, amennyivel sűrű palacsintatésztát kapunk (kb. 35-40 dkg)
a
szószhoz:
4 evőkanál
ketchup
1 evőkanál
méz
2 evőkanál
szójaszósz
1
teáskanál almaecet
a
körethez:
1 kisebb
sárgarépa
5 db
csemegehagyma
20 dkg
kínai kel
20 dkg
gomba
1
teáskanál frissen reszelt gyömbér
1 evőkanál
szójaszósz
só
(a kisebb
pagodakarfiolokból is lehet beletenni)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A rizst feltesszük főni.
2. A karfiolt pagodáira szedjük és lobogó, enyhén sós vízben 5-6 percig főzzük.
Lecsepegtetjük.
3. Elkészítjük a bundát.
A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük.
A hozzávalókat jó alaposan kikeverjük.
4. Olajat hevítünk és a tésztába mártott karfiolokat barnára sütjük.
6. Megpirítjuk ( vagy nyersen hagyjuk) a szezámmagot.
7. Elkészítjük a zöldséget.
A sárgarépát nagy lyukon lereszeljük.
7. Elkészítjük a zöldséget.
A sárgarépát nagy lyukon lereszeljük.
Kevés olajot az egészet 5-6 percig pároljuk kevés sóval, a gyömbérrel a
szójaszósszal együtt.
Még egy kis extra fűszerkeveréket is adhatunk abból, amit a bundánál használtunk.
8. A megsült karfiolra ráöntjük a ketchupos szószt és megszórjuk szezámmaggal.
A rizst összekeverjük a zöldséggel.
Még egy kis extra fűszerkeveréket is adhatunk abból, amit a bundánál használtunk.
8. A megsült karfiolra ráöntjük a ketchupos szószt és megszórjuk szezámmaggal.
A rizst összekeverjük a zöldséggel.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése