MARGARITA NOKEDLI


A Margarita pizza után szabadon.
A paradicsom, bazsalikom és mozzarela a mi, hazai nokedlinkkel is finom!


HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a tésztához:

2 db tojás
200 ml hígabb paradicsompüré (ha túl sűrű, kb. 1 dl vízzel oldjuk)
kb. 35-40 dkg búzafinomliszt
1,5 evőkanál bazsalikom (friss vagy fagyasztott)
só, bors

a tetejére:

200 ml hígabb paradicsompüré
2 dkg vaj
20 dkg mozzarella


ELKÉSZÍTÉS:

1. A tészta hozzávalóiból sűrű galuskatésztát készítünk.



2. Enyhén sós, lobogó vízben, nokeldiszaggató segítségével, megfőzzük.

3. A lecsepegtetett nokedlit kivajazott tűzálló edénybe tesszük.

4. Tetejét meglocsoljuk a paradicsomlével és rákockázzuk a vajat.

Ízlés szerint még kevés fűszert, esetleg cukrot szórhatunk rá, ha túl savanyúnak találnánk a paradicsomot.

 Befedjük a karikára vágott mozzarellával.

5. Előmelegített sütőben, 180 fokon - légkeveréseel - 15-20 percig sütjük, míg a teteje enyhén megbarnul.


Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések