JUHTÚRÓS BÁRÁNYKÁK
Rögtön két változatban. Egyrészt, mert kétféle bárányos
kiszúróm van, másrészt, mert nem tudtam eldönteni, hogy snidlinges vagy kapros
legyen. Lett mindkettő! Két bárány egy csapásra! 😀
HOZZÁVALÓK
40 DB-HOZ:
300 g
búzafinomliszt
70 g
zsiradék
200 g
juhtúró
1/3 tasak
sütőpor
kb.
150-200 g tejföl
só,
bors
snilding
és vagy kapor
a
tetejük megkenéséhez:
1 db tojás
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet elkeverjük a sóval, borssal és a sütőporral.
Elmorzsoljuk a zsiradékkal.
Beletesszük a juhtúrót és azzal is átdolgozzuk.
Végül annyi tejfölt teszünk bele, hogy a tészta összeálljon.
2. A tésztát vegyük kétfelé.
Aki csak egyféle fűszernövényt használ, az egyben is hagyhatja, bár ez esetben is célszerű kisebb részre szedni, mert könnyebb vele dolgozni!
Aki csak egyféle fűszernövényt használ, az egyben is hagyhatja, bár ez esetben is célszerű kisebb részre szedni, mert könnyebb vele dolgozni!
Egyiket tegyük lisztezett deszkára, majd gyúrjuk bele a snidlinget.
3. Nyújtsuk kb. 1 cm vastagra.
4. A formával kiszurkáljuk.
5. A báránykákat tegyük sütőpapírral bélelt gáztepsibe és kenjük meg tojással.
6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 15 pecig sütjük.
7. A másik tésztába kaprot keverünk, kinyújtjuk és kiszaggatjuk.
8. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 15 percig sütjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése