FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS KEKSZTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

100 g darált háztartási keksz
50 g darált pisztácia
1 evőkanál méz
2-3 evőkanál a krémből
csipet só

a krémhez:

1 üveg (= 377 ml) Müllermilch fehércsokis-pisztáciás ízben


1 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál búzafionomliszt
10 g kukoricakeményítő
60 g vaj

a bevonathoz:

180 g fehércsokoládé

a dekorhoz:

pisztácia

ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

A tejet, a búzakeményítőt, a búzadarát és a lisztet egy lábasba öntjük és simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és közepes lángon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni.
Enyhén halvány zöld színe lesz.


2. A darált kekszet és a darált pisztáciát egy keverőtálba öntjük.
Hozzáadjuk a sót és a kanál mézet, majd annyi krémet, hogy formázható tésztát kapjunk.


3. Szilikonos sütőpapírral fedett deszkán (amit előtte kevés darált keksszel megszórunk) kb. 0,5 cm vastagsárúra nyújtjuk.


4. Megkenjük a krémmel.


5. A sütőpapír segítségével feltekerjük a tésztát. Ne aggódjunk amiatt, ha néhol kirepedezik!!!
Erre jön majd a csoki, ami elég vastag réteget képez ahhoz, hogy a krém ne folyjon ki a felületre.


6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a fehércsokit. (Víz, olaj, vaj, margarin...stb nem kell bele!!!)
Ráöntjük a tekercsre.


Rögtön dekoráljuk.


7. 4-5 órára hűtőbe tesszük, majd felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS DESSZERT:

PALACSINTA



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések