FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
100 g
darált háztartási keksz
50 g
darált pisztácia
1 evőkanál
méz
2-3
evőkanál a krémből
csipet só
a
krémhez:
1 üveg (=
377 ml) Müllermilch fehércsokis-pisztáciás ízben
1 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál búzafionomliszt
10 g
kukoricakeményítő
60 g vaj
a
bevonathoz:
180 g
fehércsokoládé
a
dekorhoz:
pisztácia
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
A tejet, a búzakeményítőt, a
búzadarát és a lisztet egy lábasba öntjük és simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és
közepes lángon, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Hagyjuk kihűlni.
Enyhén halvány zöld színe lesz.
Hozzáadjuk a sót és a kanál mézet,
majd annyi krémet, hogy formázható tésztát kapjunk.
3. Szilikonos sütőpapírral fedett deszkán (amit előtte kevés darált keksszel megszórunk) kb. 0,5 cm vastagsárúra nyújtjuk.
5. A sütőpapír segítségével
feltekerjük a tésztát. Ne aggódjunk amiatt, ha néhol kirepedezik!!!
Erre jön majd a csoki, ami elég
vastag réteget képez ahhoz, hogy a krém ne folyjon ki a felületre.
6. Vízgőz fölött megolvasztjuk a
fehércsokit. (Víz, olaj, vaj, margarin...stb nem kell bele!!!)
Ráöntjük a tekercsre.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése