KARAMELLKRÉMES KEKSZTEKERCS
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
60 g
darált dió
140 g
Spekuloos/Spekulatius keksz
1 evőkanál
méz
1-2
evőkanál a krémből
a
krémhez:
1 zacskó
(= 450 ml) karamellás tej (nálam Oké! márkájú)
2 evőkanál
búzadara
2 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
10 g
kukoricakeményítő
60 g vaj
(aki
nagyon édesen szereti annak még egy kis cukor)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
A vaj kivételével az összes hozzávalót simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.
2. A kekszet és a diót megdaráljuk, majd összekeverjük a mézzel és apránként adagolva a krémmel.
Ez utóbbiból annyit adjunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk.
Kekszmorzsával szórt, szilikonos sütőpapírral fedett deszkára tesszük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése