KARAMELLKRÉMES KEKSZTEKERCS



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

60 g darált dió
140 g Spekuloos/Spekulatius keksz
1 evőkanál méz
1-2 evőkanál a krémből

a krémhez:

1 zacskó (= 450 ml) karamellás tej (nálam Oké! márkájú)
2 evőkanál búzadara
2 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
60 g vaj

(aki nagyon édesen szereti annak még egy kis cukor)


ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.
A vaj kivételével az összes hozzávalót simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Hagyjuk, hogy teljesen kihűljön.



2. A kekszet és a diót megdaráljuk, majd összekeverjük a mézzel és apránként adagolva a krémmel.
Ez utóbbiból annyit adjunk hozzá, hogy formázható tésztát kapjunk.

Kekszmorzsával szórt, szilikonos sütőpapírral fedett deszkára tesszük.

3. Kinyújtjuk kb.0,5 cm vékonyra.

4. Megkenjük a robotgéppel átkevert krémmel.

5. A papír segítségével feltekerjük.


3-4 órára, vagy akár egész éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések