TÉSZTA JÓ KISLÁNY MÓDRA
Létezik egy olyan olasz recept, hogy Tészta Rosszlány módra.
(Puttanesca)
Ezt alakítottam át némileg. A szardella helyett tonhalat használtam, kihagytam a fekete olívabogyót és stílszerűen nem "éjszakai" pillangótésztát használtam, hanem copfocskát.👧
Ezt alakítottam át némileg. A szardella helyett tonhalat használtam, kihagytam a fekete olívabogyót és stílszerűen nem "éjszakai" pillangótésztát használtam, hanem copfocskát.👧
HOZZÁVALÓK
2-3 SZEMÉLYRE:
250-300 g
száraz Copfocska tészta (főzve kb. 500-600 g)
a
feltéthez:
1 doboz
konzerv paradicsom
2 doboz
konzerv tonhal (=2*195/150 g)
2 csomag
zöld olívabogyó (2*200 ml)
1,5
evőkanál kapribogyó
1 fej
vörös/lilahagyma
3 gerezd
fokhagyma
só, bors,
Erős Pista, bazsalikom
reszelt
sajt (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tésztát enyhén sós, lobogó vízben kifőzzük. Lecsepegtetjük.
Vegyük figyelembe, hogy ez a tészta kisebb és vékonyabb, mint az általában használtak, így kevesebb idő kell neki, míg megfő!
2. A hagymát felkockázzuk, kevés olajon üvegesre pároljuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk.
Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, kicsit pirítjuk.
3. Beleöntjük a konzerv paradicsomot. Elkeverjük.
Én nem karikáztam fel, de lehet azt is.
Rotyogtatjuk 2-3 percig.
Rotyogtatjuk 2-3 percig.
5. Végül a tonhal következik. Csepegtessük le! Sem a sós lé, sem plusz
hozzáadott olaj nem kell bele!
Óvatosan átforgatjuk és átmelegítjük. Már tálalhatunk is!
Óvatosan átforgatjuk és átmelegítjük. Már tálalhatunk is!
Alulra tesszük a tésztát, ráhalmozunk egy jó nagy adag feltétet. Így is finom,
de akár reszelt sajttal is tálalhatjuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése