PIZZAKOSÁR ÉS BUKTA



Ehhez a recepthez nem a kicsi kosárformákat kell használni!
Ez a 8,5 cm-es változat. Nekem ebből 6 db van.


A buktához pedig szilikonos buktaforma szükséges.



HOZZÁVALÓK 6 DB NAGY KOSÁRHOZ ÉS 3 DB BUKTÁHOZ:

a tésztához:

400 g búzafinomliszt
2 evőkanál zsiradék 
2 evőkanál pizza fűszerkeverék (nálam Kotányi)
20 g élesztő
1 teáskanál kristálycukor
langyos víz

a töltelékhez:

100 g sonka vagy egyéb felvágott
100 g mozzarella
50 g reszelt sajt
1 csomag olívabogyó
2 evőkanál sűrített paradicsom
 



ELKÉSZÍTÉS:

1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a zsírral elkevert, fűszerezett liszthez öntjük.
Az egészet jól összedolgozzuk és a duplájára kelesztjük.



2. A kosárformákat ecset segítségével olajjal kikenjük és feltöltjük a tésztával.


3. Elkészítjük a tölteléket.

 
Az olívabogyót leöblítjük, lecsepegtetjük.
Hozzátesszük a feldarabolt sonkát és mozzarellát.
Belekeverjük a reszelt sajtot, a sót és a paradicsompürét.
Az egészet jól összekeverjük.


Belekanalazzuk a tésztába.


4. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20 percig sütjük.

Ha a tészta széle barnul, kivehetjük.





Ezután a maradék tésztával feltöltjük a buktaformát.


Belekanalazunk annyi tölteléket, amennyi csak belefér.

Befedjük a tetejét tésztával és előmelegített, 180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.


Jó étvágyat!



MÉG TÖBB PIZZA:

TÁVOL-KELETI PIZZA (HÚSMENTES)



FRANKFURTI PIZZA 

 


MINI PIZZÁK

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések