PIZZAKOSÁR ÉS BUKTA
Ehhez a recepthez nem a kicsi kosárformákat kell használni!
Ez a 8,5 cm-es változat. Nekem ebből 6 db van.
A buktához pedig szilikonos buktaforma szükséges.
HOZZÁVALÓK
6 DB NAGY KOSÁRHOZ ÉS 3 DB BUKTÁHOZ:
a
tésztához:
400 g
búzafinomliszt
2 evőkanál
zsiradék
2 evőkanál
pizza fűszerkeverék (nálam Kotányi)
20 g
élesztő
1 teáskanál
kristálycukor
langyos
víz
só
a
töltelékhez:
100 g sonka vagy egyéb felvágott
100 g
mozzarella
50 g
reszelt sajt
1 csomag
olívabogyó
2 evőkanál
sűrített paradicsom
só
ELKÉSZÍTÉS:
1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a zsírral elkevert, fűszerezett liszthez öntjük.
Az egészet jól összedolgozzuk és a duplájára kelesztjük.
1. Az élesztőt langyos, cukros vízben felfuttatjuk, majd a zsírral elkevert, fűszerezett liszthez öntjük.
Az egészet jól összedolgozzuk és a duplájára kelesztjük.
3. Elkészítjük a tölteléket.
Az olívabogyót leöblítjük, lecsepegtetjük.
Hozzátesszük a feldarabolt sonkát és mozzarellát.
Belekeverjük a reszelt sajtot, a sót és a paradicsompürét.
Az egészet jól összekeverjük.
Belekanalazzuk a tésztába.
4. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 20 percig sütjük.
Ha a tészta széle barnul, kivehetjük.
Ezután a maradék tésztával feltöltjük a buktaformát.
Belekanalazunk annyi tölteléket, amennyi csak belefér.
Befedjük a tetejét tésztával és előmelegített, 180 fokos
sütőben 20-25 percig sütjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB PIZZA:
TÁVOL-KELETI PIZZA (HÚSMENTES)
FRANKFURTI PIZZA
MINI PIZZÁK
Megjegyzések
Megjegyzés küldése