MINI HOLSTEIN PITÉK
Holstein módra = hús tükörtojással
A recept elkészítéséhez szükség van 1 db szilikonos mini pite/tortaformára.
A megadott húsmennyiség 12 db pitéhez elég. Ebből én csak 6-ot készítettem tojással, a maradékot önmagában kisütöttem és krumplipürével töltöttem meg. (Ld. utolsó kép)
A recept elkészítéséhez szükség van 1 db szilikonos mini pite/tortaformára.
A megadott húsmennyiség 12 db pitéhez elég. Ebből én csak 6-ot készítettem tojással, a maradékot önmagában kisütöttem és krumplipürével töltöttem meg. (Ld. utolsó kép)
HOZZÁVALÓK
12 DB-HOZ:
a
húshoz:
300 g
darált pulykahús
30-40 g
zabpehely
1 db tojás
2 gerezd
fokhagyma
só, bors
egyéb
fűszerek ízlés szerint (nálam Erős Pista, metélőhagyma)
a
töltelékhez:
6 ( vagy
12) tojás (M-eset használtam, de néhol kifolyt a fehérje, így S is elég.)
A használt forma:
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús hozzávalóit a zabpehely kivételével összekeverjük.
Annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.
30 percig pihentetjük.
2. A formát egy masszívabb sütőlemezre helyezzük és vékonyan megtöltjük a
hússal.
Ügyeljünk arra, hogy az alja és a széle nagyjából egyforma vastagságú legyen.
Ügyeljünk arra, hogy az alja és a széle nagyjából egyforma vastagságú legyen.
3. Mindegyikbe beleütünk 1-1 tojást.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben - légkeveréssel - 15 percig sütjük.
Ez bőven elég neki, hiszen a a húsréteg elég vékony.
Ez bőven elég neki, hiszen a a húsréteg elég vékony.
Óvatosan, még melegen, kiemeljük a formákból és krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
Mint írtam, a maradékot krumplipürével töltöttem.
Jó étvágyat!
Mint írtam, a maradékot krumplipürével töltöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése