SZTRACSATELLÁS-VANÍLIÁS PALACSINTA
A legjobb dolog ami a pudinggal történhet, ha még meleg állapotában hozzákeverünk némi kemény habbá vert tojásfehérjét. A gumis állag egyszerre felhőszerűvé válik. Olyan lesz az állaga, mint a Dr. Oetker Felhőcske pudingnak. 😋
HOZZÁVALÓK
6 DB-HOZ:
a
tésztához:
125 ml tej
125 ml
szénsavas ásványvíz
80 g
rizsliszt
80 g
búzafinomliszt
2 db
tojássárgája
csipet só
1 evőkanál
cukor
60 g ét
vagy tejcsokoládé
a
krémhez:
1 tasak
(=40g) vaníliás pudingpor
350 ml tej
ízlés
szerint cukor
2 tojás
fehérje
1 tasak
vaníliás cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csokit apróra daraboljuk.
(Óvatosan, ha túl kemény a csoki, a kés éle megcsúszhat rajta!!!)
2. Megfőzzük a krémet.
A pudingport és a cukrot kevés
tejjel simára keverjük. Majd a maradék folyadék hozzáadásával, közepes
hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.
Melegre hűtjük.
3. A vaníliás cukorral (Ezt a
pudingba is tehetjük, nincs jelentősége. ) felverjük a tojásfehérjét kemény
habbá, majd beleforgatjuk a meleg pudingba.
4. Megkeverjük a palacsintatésztát.
A tojást, a cukrot a tejet, a vizet
simára keverjük.
Beletesszük a sót, majd apránként
hozzákeverjük a kétféle lisztet.
Az egészet csomómentesre keverjük.
4. Végül beleforgatjuk a
csokidarabokat.
5. Enyhén olajozott serpenyőben
megsütjük a palacsintákat.
6. Megkenjük krémmel, majd feltekerjük.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése