SZTRACSATELLÁS-VANÍLIÁS PALACSINTA


A legjobb dolog ami a pudinggal történhet, ha még meleg állapotában hozzákeverünk némi kemény habbá vert tojásfehérjét. A gumis állag egyszerre felhőszerűvé válik. Olyan lesz az állaga, mint a Dr. Oetker Felhőcske pudingnak. 😋



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
80 g rizsliszt
80 g búzafinomliszt
2 db tojássárgája
csipet só
1 evőkanál cukor
60 g ét vagy tejcsokoládé

a krémhez:

1 tasak (=40g) vaníliás pudingpor
350 ml tej
ízlés szerint cukor
2 tojás fehérje
1 tasak vaníliás cukor


ELKÉSZÍTÉS:

1. A csokit apróra daraboljuk. (Óvatosan, ha túl kemény a csoki, a kés éle megcsúszhat rajta!!!)


2. Megfőzzük a krémet.

A pudingport és a cukrot kevés tejjel simára keverjük. Majd a maradék folyadék hozzáadásával, közepes hőmérsékleten, állandó kevergetés mellett, besűrítjük.

Melegre hűtjük. 

 
3. A vaníliás cukorral (Ezt a pudingba is tehetjük, nincs jelentősége. ) felverjük a tojásfehérjét kemény habbá, majd beleforgatjuk a meleg pudingba.


4. Megkeverjük a palacsintatésztát.

A tojást, a cukrot a tejet, a vizet simára keverjük.
Beletesszük a sót, majd apránként hozzákeverjük a kétféle lisztet.
Az egészet csomómentesre keverjük.


4. Végül beleforgatjuk a csokidarabokat.



5. Enyhén olajozott serpenyőben megsütjük a palacsintákat.


6. Megkenjük krémmel, majd feltekerjük.
  
Jó étvágyat!



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések