MILKY WAY PALACSINTA




HOZZÁVALÓK 5  DB-HOZ:

a tésztához:

80 g búzafinomliszt
80 g rizsliszt
1 db tojás
125 ml tej
125 ml szénsavas ásványvíz
1 tasak vaníliás cukor
csipet só

a krémhez:

 2 doboz (=360 ml) Milky Way tejital (=2*180 ml)


1,5 evőkanál búzadara
1 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g kukoricakeményítő
60 g vaj vagy margarin
ízlés szerint cukor (Vegyük figyelembe, hogy a tejital alapból édesített!)

a csokiszószhoz:

50 g Milka tejcsokoládé
1-2 evőkanál meleg víz


ELKÉSZÍTÉS:


1. A krém megfőzése.

A vaj kivételével az összes többi hozzávalót egy lábasba öntjük, habverővel simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett (ehhez is a habverőt használjuk, akkor simább lesz a krém) besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.


 2. A tojást a tejjel, cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a vizet, sót és apránként a liszteket is belekeverjük.
Közepesen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
Kevés olajon kisütjük őket.


3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
Végén hozzákeverünk 1-2 evőkanál vízet, hogy folyékonyabb legyen és lehessen önteni.

4. A palacsintát megkenjük egy púpozott evőkanál krémmel.


Feltekerjük.
Meglocsoljuk a csokiszósszal.
 
Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések