MILKY WAY PALACSINTA
HOZZÁVALÓK
5 DB-HOZ:
a
tésztához:
80 g
búzafinomliszt
80 g
rizsliszt
1 db tojás
125 ml tej
125 ml
szénsavas ásványvíz
1 tasak
vaníliás cukor
csipet só
a
krémhez:
2 doboz (=360 ml) Milky Way
tejital (=2*180 ml)
1,5 evőkanál
búzadara
1 púpozott
evőkanál búzafinomliszt
10 g
kukoricakeményítő
60 g vaj
vagy margarin
ízlés
szerint cukor (Vegyük figyelembe, hogy a tejital alapból édesített!)
a
csokiszószhoz:
50 g Milka
tejcsokoládé
1-2
evőkanál meleg víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém megfőzése.
A vaj kivételével az összes többi hozzávalót egy lábasba öntjük, habverővel simára keverjük.
Végül belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett (ehhez is a habverőt használjuk, akkor simább lesz a krém) besűrítjük.
Teljesen kihűtjük.
2. A tojást a tejjel, cukorral kikeverjük. Hozzáadjuk a vizet, sót és
apránként a liszteket is belekeverjük.
Közepesen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
Kevés olajon kisütjük őket.
Közepesen sűrű palacsintatésztát kell kapnunk.
Kevés olajon kisütjük őket.
3. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokoládét.
Végén hozzákeverünk 1-2 evőkanál vízet, hogy folyékonyabb legyen és lehessen önteni.
Végén hozzákeverünk 1-2 evőkanál vízet, hogy folyékonyabb legyen és lehessen önteni.
4. A palacsintát megkenjük egy púpozott evőkanál krémmel.
Feltekerjük.
Meglocsoljuk a csokiszósszal.
Meglocsoljuk a csokiszósszal.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése