PALACSINTÁS FRITTATA






Nem tudom, Magyarországon hány olyan háztartás létezik, ahol marad töltelékmentes kisütött palacsinta...???
De, ha mégis..., akkor például készíthetünk belőle ilyen látványos (és persze finom!) vacsorát, vagy reggelit.
A frittata 26-os átmérőjű szilikonos tortaformában készült.



HOZZÁVALÓK 1 FRITTATA-HOZ:

2 db palacsinta (aki frissen készíti, az a tésztát feldobhatja tetszés szerinti fűszerekkel)
6 db csirkemell sonka vagy egyéb szeletelt húskészítmény
1 evőkanál Erős Pista/Édes Anna/Gulyáskrém...stb.
4 db M-es tojás
zöldfűszer (nálam snidling)
só, bors



ELKÉSZÍTÉS:

1. Magunk elé vesszük a palacsintákat.

2. Egyenként megkenjük a választott krémmel.

3. Ráhelyezünk 3 szelet csirkemllsonkát és feltekerjük.

4. Nem túl vastag karikákra vágjuk.

5. A szilikonos tortaformát egy masszívabb tepsibe tesszük és kivajazzuk.
 A palacsintakarikákat a közepétől kiindulva körkörösen elhelyezzük.

6. A tojásokat felütjük, villával elkeverjük és a csigák mellé a formába öntjük. A tetejére ne kerüljön, mert, ha rásül, akkor a minta nem érvényesül.
Óvatosan a közökbe is tölthetünk.

7. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 6-8 percig sütjük. Akkor jó, ha már a teteje nem kocsonyás.


Azonnal tálalhatjuk.
Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések