FOKHAGYMÁS-KUKORICÁS CSIRKERAGU
A végeredmény akkor a legjobb, ha brutál sok fokhagyma kerül bele és kellően csípős!
HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:
350 g csirkehús (mell-vagy csombfilé)
450 g csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv)
1 db közepes vöröshagyma
8-10 közepes gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál Erős Pista
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
1 evőkanál olaj
a körthez:
rizs
ELKÉSZÍTÉS:
1. Vöröshagymát és a húst összekockázzuk/csíkozzuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani.
Ha a hús kifehéredett, hozzátesszük a fűszereket és a fokhagymát.Még kb. 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük, míg a hús megpuhul.
2. Beletesszük a kukoricát.
Ha konzerv még kb. 3 percig, míg átmelegszik főzzük, ha fagyasztott, duplaannyi ideig.
Főtt rizzsel tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése