FOKHAGYMÁS-KUKORICÁS CSIRKERAGU



A végeredmény akkor a legjobb, ha brutál sok fokhagyma kerül bele és kellően csípős!



HOZZÁVALÓK 2-3 SZEMÉLYRE:

350 g csirkehús (mell-vagy csombfilé)
450 g csemegekukorica (fagyasztott vagy konzerv)
1 db közepes vöröshagyma
8-10 közepes gerezd fokhagyma
1/2 evőkanál Erős Pista
1 teáskanál őrölt pirospaprika
só, bors
1 evőkanál olaj

a körthez:

rizs


ELKÉSZÍTÉS:

1. Vöröshagymát és a húst összekockázzuk/csíkozzuk, majd kevés olajon elkezdjük pirítani.
Ha a hús kifehéredett, hozzátesszük a fűszereket és a fokhagymát.Még kb. 1 percig pirítjuk, aztán felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
Főzzük, míg a hús megpuhul.



2. Beletesszük a kukoricát.
Ha konzerv még kb. 3 percig, míg átmelegszik főzzük, ha fagyasztott, duplaannyi ideig.


Főtt rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések