LINZERKOCKA TAVASZRA HANGOLVA



Ehhez a recepthez 22*22 cm-es, négyzetes, sütőformát használtam.
Pluszban megmaradt 8 db linzervirágra való tészta.


HOZZÁVALÓK 1 ADAGHOZ:

a tésztához:

220 g búzaliszt (nálam fele búzafinom, fele teljes kiőrlésű)
1/3 tasak sütőpor
125 g vaj
1 db tojás
50 g porcukor
1/2 citrom héja
kb. 2-3 evőkanál tejföl
csipet só
50 g darált dió

a töltelékhez:

300 g bármilyen  sűrűbb állagú lekvár
100 g durvára darált dió


ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet összekeverjük a sütőporral, sóval és a porcukorral.
Az előbbieket elmorzsoljuk a vajjal, majd hozzáadjuk a tojást, a citromhéjat.
Végül annyi  tejfölt adunk hozzá, hogy a tészta összeálljon.


2. A tésztát kétfelé vesszük, egyikbe belekeverjük a darált diót.
Ha még szükséges, kevés tejfölt teszünk hozzá.

30 percre a hűtőbe tesszük.


3. Enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk a nem diós tésztát.


4. Egy sütőformát - mivel kocka, érdemes négyzeteset választani - kivajazunk, majd beletesszük a tésztalapot.


5. Kinyújtjuk a diós tésztát is.
Egy kiszúróval virágokat nyomkodunk belőle.

Az enyémnek nem lyukas a közepe, így egy habnyomó csövét nyomtam bele, de a tésztát nem vettem ki, így lett a képen is látható végső forma.


6.  Elkészítjük a tölteléket.

 A darált diót és a lekvárt összekeverjük. Szükség esetén még adhatunk hozzá némi cukrot.


7. A tölteléket belekanalazzuk a tésztával kibélelet formába.
A tészta széleit ráhajtjuk.


8. Tetejére felsorakoztatjuk a virágokat.


9. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 15-20 percig sütjük, míg a teteje megbarnul.


Teljesen kihűtjük, majd enyhén megszórjuk porcukorral és felkockázva tálaljuk.

Jó étvágyat!


U.I.: Akinek maradt tésztája, az nyújtsa, majd nyomkodja ki és süsse, míg enyhén megbarnul, kb. 7-8 percig 180 fokon.



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések