MOZART KOCKA
Ebben a receptben a Mozart golyó ízei köszönnek vissza.
A marcipán a tésztában testesül meg mandula és cukor formájában.
A marcipán a tésztában testesül meg mandula és cukor formájában.
HOZZÁVALÓK
14 DB-HOZ:
a
tésztához:
70 g
búzafinomliszt
80 g
darált mandula
1/2 tasak
sütőpor
50 g vaj
60 g
porcukor
1 db tojás
1,5 dl tej
csipet só
a
töltelékhez/dekorhoz:
50 g étcsokoládé
3-4
evőkanál mogyorókrém
20 g őrölt
pisztácia
egész pisztácia
marcipánburgonya/marcipánmassza
egész pisztácia
marcipánburgonya/marcipánmassza
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet, a darált mandulát, a sütőport és a csipet sót összekeverjük.
2. A tojást fehéredésig keverjük a porcukorral.
Hozzákeverjük a vajat és a tejet.
A lisztet apránként beledolgozzuk.
3. A formát egy masszívabb sütőlemezre helyezzük és feltöltjük a tésztával.
Egy db nálam üresen maradt.
Egy db nálam üresen maradt.
4. Előmelegített 180 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd csak ezután emeljük ki őket a formából.
Óvatosan, mert elég törékeny a tészta!
Ha a tészta felpúposodna, és emiatt nem tud megállni a kocka a lábán, egy élesk késsel a kitüremkedést levághatjuk.
5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a kockák tetejét teljesen belemártjuk, vagy csak átcsíkozzuk.
A közepére kb. 1 teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd megszórjuk darált pisztáciával.
Dekorálhatjuk egész pisztáciaszemmel vagy marcipánburgonyával, esetleg reszelt/kockázott marcipánmasszával.
Jó étvágyat!
Megvárjuk, míg teljesen kihűl, majd csak ezután emeljük ki őket a formából.
Óvatosan, mert elég törékeny a tészta!
Ha a tészta felpúposodna, és emiatt nem tud megállni a kocka a lábán, egy élesk késsel a kitüremkedést levághatjuk.
5. Vízgőz felett megolvasztjuk a csokit és a kockák tetejét teljesen belemártjuk, vagy csak átcsíkozzuk.
A közepére kb. 1 teáskanálnyi mogyorókrémet teszünk, majd megszórjuk darált pisztáciával.
Dekorálhatjuk egész pisztáciaszemmel vagy marcipánburgonyával, esetleg reszelt/kockázott marcipánmasszával.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése