SPICCES CSIRKE



Avagy, pezsgős besamelben sült csirkefalatkák.

HOZZÁVALÓK 2 SZEMÉLYRE:

a húshoz:

500 g csirkemell vagy csirkecombfilé (nálam ez utóbbi)
só, bors
olaj a sütéshez

a besamelhez:

30 g vaj
2 evőkanál liszt
400 ml száraz fehér pezsgő
100 g reszelt sajt
só, bors, szerecsendió

a körethez:

rizs

ELKÉSZÍTÉS:

1. A befűszerezett húst nagyobb darabokra vágjuk és nem túl sok (kb.2,5 dl) - de nem is csak annyi, hogy éppen az alján legyen -,  olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.


2. Hőálló edénybe szedjük.


3. Elkészítjük a besamelt.

A vajat felhevítjük, belekanalazzuka lisztet, keverünk rajta kettőt, majd hozzáöntjük a pezsgő felét.
A mártást simára dolgozzuk, majd felöntjük a maradék folyadékkal.
Fűszerezzük és addig keverjük, míg besűrűsödik.
Ekkor beledolgozzuk a reszelt sajtot is.
(Nekem azért ilyen barnás, mert teljes kiőrlésű lisztet használtam. De, a pezsgő miatt, egyébként sem lenne olyan szép hófehér, mint a tejjel készült.)


4. A mártást ráöntjük a húsra.


180 fokos sütőben - légkeveréssel - 15 percig sütjük.


Ha megbarnult a teteje, óvatosan kivesszük a tálat és átkeverjük, majd még 15 percet sütjük.

5. Rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések