SPICCES CSIRKE
Avagy, pezsgős besamelben sült csirkefalatkák.
HOZZÁVALÓK
2 SZEMÉLYRE:
a
húshoz:
500 g
csirkemell vagy csirkecombfilé (nálam ez utóbbi)
só, bors
olaj a
sütéshez
a
besamelhez:
30 g vaj
2 evőkanál
liszt
400 ml
száraz fehér pezsgő
100 g
reszelt sajt
só, bors,
szerecsendió
a
körethez:
rizs
ELKÉSZÍTÉS:
1. A befűszerezett húst nagyobb
darabokra vágjuk és nem túl sok (kb.2,5 dl) - de nem is csak annyi, hogy éppen
az alján legyen -, olajban mindkét oldalát pirosra sütjük.
2. Hőálló edénybe szedjük.
A vajat felhevítjük, belekanalazzuka
lisztet, keverünk rajta kettőt, majd hozzáöntjük a pezsgő felét.
A mártást simára dolgozzuk, majd
felöntjük a maradék folyadékkal.
Fűszerezzük és addig keverjük, míg
besűrűsödik.
Ekkor beledolgozzuk a reszelt sajtot
is.
(Nekem azért ilyen barnás, mert
teljes kiőrlésű lisztet használtam. De, a pezsgő miatt, egyébként sem lenne
olyan szép hófehér, mint a tejjel készült.)
4. A mártást ráöntjük a húsra.
180 fokos sütőben - légkeveréssel -
15 percig sütjük.
Ha megbarnult a teteje, óvatosan
kivesszük a tálat és átkeverjük, majd még 15 percet sütjük.
5. Rizzsel tálaljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése