OLÍVABOGYÓS HÚSTEKERCS
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
húsos részhez:
300 g
darált pulykahús
40-50 g
zabpehely
1 db tojás
3 gerezd
fokhagyma
só, bors,
Erős Pista
a
töltelékhez:
3 csomag
olívabogyó töltött vagy töltetlen (= 3*195 g lével) vagy ennek megfelelő
mennyiségű dobozos
a
dekorhoz:
bazsalikomlevél
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hús hozzávalóit a zabpehely kivételével összegyúrjuk.
Végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.
30 percig pihentetjük.
2. Az olívabogyóról leöntjük a lét, leöblítjük, majd lecsepegtetjük.
3. Egy deszkát beborítunk szilikonos sütőpapírral , megszórjuk zabpehellyel,
majd a húst kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk.
4. Az olívabogyókat felkarikázzu/kockázzuk. (Én néhányat egyben hagytam, de az nem célszerű, mert ahova azok kerültek, ott megbomlott a szabályos forma. Kicsit megrepesztette a húst.)
Egyenletesen beborítjuk a hús felületét.
Egyenletesen beborítjuk a hús felületét.
5. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha kész, úgy néz ki, mint egy farönk. Ez azonban ne lombozzon le (😃)senkit, mert felszeletelve sokkal mutatósabb!!!
Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB HÚSTEKERCS:
ZÖLDBABOS-FÜSTÖLT SAJTOS
SAJTOS-HAGYMÁS
ZÖLDBORSÓS
Ha kész, úgy néz ki, mint egy farönk. Ez azonban ne lombozzon le (😃)senkit, mert felszeletelve sokkal mutatósabb!!!
Krumplipürével tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB HÚSTEKERCS:
ZÖLDBABOS-FÜSTÖLT SAJTOS
SAJTOS-HAGYMÁS
ZÖLDBORSÓS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése