OLÍVABOGYÓS HÚSTEKERCS




HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a húsos részhez:

300 g darált pulykahús
40-50 g zabpehely
1 db tojás
3 gerezd fokhagyma
só, bors, Erős Pista

a töltelékhez:

3 csomag olívabogyó töltött vagy töltetlen (= 3*195 g lével) vagy ennek megfelelő mennyiségű dobozos

a dekorhoz:

bazsalikomlevél



ELKÉSZÍTÉS:

1. A hús hozzávalóit a zabpehely kivételével összegyúrjuk.

Végül annyi zabpelyhet adunk hozzá, hogy formázható legyen.

30 percig pihentetjük.

2. Az olívabogyóról leöntjük a lét, leöblítjük, majd lecsepegtetjük.

3. Egy deszkát beborítunk szilikonos sütőpapírral , megszórjuk zabpehellyel, majd a húst kb. 1,5 cm vékonyra kinyújtjuk.

4. Az olívabogyókat felkarikázzu/kockázzuk. (Én néhányat egyben hagytam, de az nem célszerű, mert ahova azok kerültek, ott megbomlott a szabályos forma. Kicsit megrepesztette a húst.)

Egyenletesen beborítjuk a hús felületét.

5. A sütőpapír segítségével feltekerjük.

6. Előmelegített sütőben - légkeveréssel - 180 fokon 30-35 percig sütjük.
Ha kész, úgy néz ki, mint egy farönk. Ez azonban ne lombozzon le (
😃)senkit, mert felszeletelve sokkal mutatósabb!!!


Krumplipürével tálaljuk.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB HÚSTEKERCS:

ZÖLDBABOS-FÜSTÖLT SAJTOS



SAJTOS-HAGYMÁS



 ZÖLDBORSÓS

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések