MARCIPÁNKRÉMES SPEKULATIUS TEKERCS
A sütibe reszeltem marcipánburgonyát
is, de az elolvadt, így, ahol azok voltak, ott vannak enyhén nedves foltocskák
Ennek ellenére annyira nem gáz. Bár tény, hogy az aromásított marcipánokhoz
szokott ízlelőbinbóknak ez ingerszegényebb lesz.
HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:
a
kekszes részhez:
250 g
darált Spekulatius keksz
0,5 dl tej
1 evőkanál
méz
1 evőkanál
a krémből (szükség esetén kicsivel több)
a
krémhez:
200 ml
tejszín (főzőtejszín is jó)
200 ml tej
60 g vaj
60 g
darált mandula
60 g
porcukor (ízlés szerint több is lehet)
3 evőkanál
búzadara
10 g
búzakeményítő
továbbá:
5-6 db
marcipánburgonya v. 40 g marcipán (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krém hozzávalóit egy lábasba öntjük, simára dolgozzuk.
Közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Lényegében egy mandulás, a klasszikusnál sűrűbb, tejbegrízt kaptunk.
Teljesen kihűtjük.
1. A krém hozzávalóit egy lábasba öntjük, simára dolgozzuk.
Közepes lángon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Lényegében egy mandulás, a klasszikusnál sűrűbb, tejbegrízt kaptunk.
Teljesen kihűtjük.
3. A tésztát szilikonos sütőpapírral lefedett, darált
mandulával megszórt nyújtódeszkára borítjuk és kb. 0,5 cm vastagságúra
nyújtjuk.
6. Kb. 3-4 órára hűtőbe tesszük.
Felkarikázva tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése