HOT-DO(G)NUT
Avagy, virsli fánktésztában sütve.
HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:
a tésztához:
350 g liszt
300 g tejföl
1 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 evőkanál Lucullus Négyborsos-mustáros fűszerkeverék
2 evőkanál mustár
só
a töltelékhez:
6 db virsli
a dekorhoz:
mustár
ketchup
1 db lilahagyma
ELKÉSZÍTÉS:
1. A lisztet a sütőport, a sót, a fűszerkeveréket összekeverjük.
1. A lisztet a sütőport, a sót, a fűszerkeveréket összekeverjük.
3. A tojásos keverékbe apránként adagolva beletesszük a lisztet.
Eleinte még lehet robotgéppel dolgozni, de később, ahogy a tészta egyre inkább összeáll, át kell térni a fakanálra vagy használjuk a kezünket.
A kapott tésztát bőven meglisztezett deszkára öntjük és kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
Eleinte még lehet robotgéppel dolgozni, de később, ahogy a tészta egyre inkább összeáll, át kell térni a fakanálra vagy használjuk a kezünket.
A kapott tésztát bőven meglisztezett deszkára öntjük és kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.
Körbevágjuk.
Kezünkkel végeit legömbölyítjük.
Folytatjuk, míg a tészta elfogy.
4. Forró olajban minden oldalát megsütjük.
Azon melegében fogyasszuk!
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése