HOT-DO(G)NUT



Avagy, virsli fánktésztában sütve.



HOZZÁVALÓK 6 DB-HOZ:

a tésztához:

350 g liszt
300 g tejföl
1 db tojás
1/2 tasak sütőpor
1 evőkanál Lucullus Négyborsos-mustáros fűszerkeverék
2 evőkanál mustár

a töltelékhez:

6 db virsli

a dekorhoz:

mustár
ketchup
1 db lilahagyma



ELKÉSZÍTÉS:

1. A lisztet a sütőport, a sót, a fűszerkeveréket összekeverjük.


 2. Egy tálban robotgéppel simára dolgozzuk a tojást, a mustárt és a tejfölt.


3. A tojásos keverékbe apránként adagolva beletesszük a lisztet.

Eleinte még lehet robotgéppel dolgozni, de később, ahogy a tészta egyre inkább összeáll, át kell térni a fakanálra vagy használjuk a kezünket.

A kapott tésztát bőven meglisztezett deszkára öntjük és kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk.

A virslit elhelyezzük úgy, hogy a tésztával be tudjuk fedni.


Körbevágjuk.

Kezünkkel végeit legömbölyítjük.

Folytatjuk, míg a tészta elfogy. 


4. Forró olajban minden oldalát megsütjük.


 Tálaláskor mustárt és ketchup-ot nyomunk rá és megszórjuk apróra vágott lilahagymával (csemegehagymával).

Azon melegében fogyasszuk!

Jó étvágyat!




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések