CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC

Vagyis, kávés túrógombóc tejhabbal.

A tejhabot a vanília vagy borsodó/hab mintájára készítettem. Aki viszont nem szeretne ezzel vesződni, az egyszerűen tejszínhabbal egye!

Melegen és hidegen is finom!


HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:

a gombóchoz:

450 g tehéntúró
2 db tojás "M"-es
100 g búzadara
1,5 evőkanál instant kávé
porcukor ízlés szerint
csipet só

a tejhabhoz:

200 ml tej
100 ml víz
3 db tojás "M"-es
50 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
10 g kukoricakeményítő vagy tejszínes pudingpor
 csipet só

a dekorhoz:

csokireszelék vagy karamellöntet



ELKÉSZÍTÉS:

1. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.


2. Amikor az idő letelt, elkészítjük a tejhabot.

A tejet a vízzel felforraljuk.


Egy kis átmérőjű edényben vizet forralunk. Erre ráhelyezünk egy lábast, amelyiknek az alja nem ér bele.

A tojásokat kettéválaszjtuk.

A sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt a vízgőz fölötti lábasba öntjük és jól elkeverjük.


Kortyonként, közben állandóan kevergetve, hozzáöntjük a tejet.


Az egészet addig keverjük, míg besűrűsödik.
Melegre hűtjük.


Ha az alapkrém melegre hűlt, kevés sóval felverjük kemény habbá a tojásfehérjét.
Beleforgatjuk a tojásos krémbe.



3. Míg hűl a tojásos krém, a túrós masszából golyókat formázunk.


Forró, lobogó vízben kifőzzük őket. Lecsepegtetjük.


Tálaláskor a tányérra szedünk 4-5 db gombócot. Tetejükre tejhabot kanalazunk.
Karamellöntettel vagy csokireszelékkel díszítjük.

Jó étvágyat!


MÉG TÖBB CAFFÉ LATTE DESSZERT:

PALACSINTA



KEKSZTEKERCS



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések