CAFFÉ LATTE TÚRÓGOMBÓC
Vagyis, kávés túrógombóc tejhabbal.
A tejhabot a vanília vagy borsodó/hab mintájára készítettem. Aki viszont nem szeretne ezzel vesződni, az egyszerűen tejszínhabbal egye!
Melegen és hidegen is finom!
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Amikor az idő letelt, elkészítjük a tejhabot.
A tejet a vízzel felforraljuk.
Egy kis átmérőjű edényben vizet forralunk. Erre ráhelyezünk egy lábast, amelyiknek az alja nem ér bele.
A tojásokat kettéválaszjtuk.
A sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt a vízgőz fölötti lábasba öntjük és jól elkeverjük.
Kortyonként, közben állandóan kevergetve, hozzáöntjük a tejet.
Az egészet addig keverjük, míg besűrűsödik.
Melegre hűtjük.
Ha az alapkrém melegre hűlt, kevés sóval felverjük kemény habbá a tojásfehérjét.
Beleforgatjuk a tojásos krémbe.
3. Míg hűl a tojásos krém, a túrós masszából golyókat formázunk.
Forró, lobogó vízben kifőzzük őket. Lecsepegtetjük.
Tálaláskor a tányérra szedünk 4-5 db gombócot. Tetejükre tejhabot kanalazunk.
Karamellöntettel vagy csokireszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB CAFFÉ LATTE DESSZERT:
PALACSINTA
KEKSZTEKERCS
A tejhabot a vanília vagy borsodó/hab mintájára készítettem. Aki viszont nem szeretne ezzel vesződni, az egyszerűen tejszínhabbal egye!
Melegen és hidegen is finom!
HOZZÁVALÓK 10 DB-HOZ:
a gombóchoz:
450 g tehéntúró
2 db tojás "M"-es
100 g búzadara
1,5 evőkanál instant kávé
porcukor ízlés szerint
csipet só
a tejhabhoz:
200 ml tej
100 ml víz
3 db tojás "M"-es
50 g porcukor
1 tasak vaníliás cukor
1 tasak vaníliás cukor
10 g kukoricakeményítő vagy tejszínes pudingpor
csipet só
a dekorhoz:
csokireszelék vagy karamellöntet
ELKÉSZÍTÉS:
1. A túrógombóc hozzávalóit összekeverjük és 1-2 órára hűtőbe tesszük.
2. Amikor az idő letelt, elkészítjük a tejhabot.
A tejet a vízzel felforraljuk.
Egy kis átmérőjű edényben vizet forralunk. Erre ráhelyezünk egy lábast, amelyiknek az alja nem ér bele.
A tojásokat kettéválaszjtuk.
A sárgáját, a porcukrot, a vaníliás cukrot és a kukoricakeményítőt a vízgőz fölötti lábasba öntjük és jól elkeverjük.
Kortyonként, közben állandóan kevergetve, hozzáöntjük a tejet.
Az egészet addig keverjük, míg besűrűsödik.
Melegre hűtjük.
Ha az alapkrém melegre hűlt, kevés sóval felverjük kemény habbá a tojásfehérjét.
Beleforgatjuk a tojásos krémbe.
3. Míg hűl a tojásos krém, a túrós masszából golyókat formázunk.
Forró, lobogó vízben kifőzzük őket. Lecsepegtetjük.
Tálaláskor a tányérra szedünk 4-5 db gombócot. Tetejükre tejhabot kanalazunk.
Karamellöntettel vagy csokireszelékkel díszítjük.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB CAFFÉ LATTE DESSZERT:
PALACSINTA
KEKSZTEKERCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése