MADÁRTEJES SZTRACSATELLATEKERCS
Ehhez a recepthez olyan csokoládét válasszunk, ami nem krémes. Kellően kemény ahhoz, hogy ne olvadjon meg a tölteléktől.
HOZZÁVALÓK
1 TEKERCSHEZ:
a
tésztához:
200 g
darált háztartási keksz
3 evőkanál
tej
2-3
evőkanál a krémből
80 g
apróra vágott/darált ét vagy tejcsokoládé
a
krémhez:
1 doboz
(=450 ml) Mizo Madártej
1 evőkanál
búzadara
2 púpozott evőkanál
búzafinomliszt
10 g
búzakményítő
60 g vaj
ELKÉSZÍTÉS:
1. Megfőzzük a krémet.
A hozzávalókat a vaj kivételével egy lábasba öntjük és egy habverővel simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.
2. A tészta hozzávalóit a csoki kivételével összekeverjük.
Rugalmas, formázható tésztát kell kapnunk.
Szilikonos sütőpapírral fedett, darált keksszel és apróra vágott csokival megszórt deszkára, tesszük.
3. Kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Megszórjuk a maradék csokival és azt is jól beledolgozzuk a tésztába.
Megszórjuk a maradék csokival és azt is jól beledolgozzuk a tésztába.
5. A sütőpapír segítségével feltekerjük.
3-4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Felszeletelve tálaljuk.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB DARÁLT KEKSZES TEKERCS:
MARS TEKERCS
FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS KEKSZTEKERCS
CAFFÉ LATTE TEKERCS
Megjegyzések
Megjegyzés küldése