MADÁRTEJES SZTRACSATELLATEKERCS


Ehhez a recepthez olyan csokoládét válasszunk, ami nem krémes. Kellően kemény ahhoz, hogy ne olvadjon meg a tölteléktől.



HOZZÁVALÓK 1 TEKERCSHEZ:

a tésztához:

200 g darált háztartási keksz
3 evőkanál tej
2-3 evőkanál a krémből
80 g apróra vágott/darált ét vagy tejcsokoládé 


a krémhez:

1 doboz (=450 ml) Mizo Madártej
1 evőkanál búzadara
2 púpozott evőkanál búzafinomliszt
10 g búzakményítő
60 g vaj


ELKÉSZÍTÉS:

1. Megfőzzük a krémet.

A hozzávalókat a vaj kivételével egy lábasba öntjük és egy habverővel simára keverjük.
Belekockázzuk a vajat és közepes hőfokon, állandó kevergetés mellett besűrítjük.
Hagyjuk teljesen kihűlni.


2. A tészta hozzávalóit a csoki kivételével összekeverjük.
Rugalmas, formázható tésztát kell kapnunk.
Szilikonos sütőpapírral fedett, darált keksszel és apróra vágott csokival megszórt deszkára, tesszük.



3. Kb. 0,5 cm vékonyra nyújtjuk.
Megszórjuk a  maradék csokival és azt is jól beledolgozzuk a tésztába.

4. Megkenjük a krémmel.
Előtte robotgéppel keverjük át!


5. A sütőpapír segítségével feltekerjük.


3-4 órára, vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Felszeletelve tálaljuk.

Jó étvágyat!







MÉG TÖBB DARÁLT KEKSZES TEKERCS:


MARS TEKERCS




FEHÉRCSOKIS-PISZTÁCIÁS KEKSZTEKERCS




CAFFÉ LATTE TEKERCS

 



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések