JAHL FRAIZE CSIRKE (INDIAI STÍLUSÚ)




A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található.




Én nem főztem külön a csirkét, hanem egyben az egészet. Gyömbér helyett pedig curryport tettem bele.

HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:

350 g csirkehús (nálam combfilé)
400 g burgonya
150 g zsenge zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 db hegyes-erős paprika
1 db nagyobb paradicsom
1 db nagy sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor
1 kávéskanál csípős, őrölt pirospaprika
só, őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS:

1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Mikor szükség lesz rá meghámozzuk, felkockázzuk vagy karikázzuk.


2. A megtisztított sárgarépát, a zöld paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.


3.  A húst és a hagymát felkockázzuk, majd 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot és sárgarépát.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és fedő alatt  kb.20 percig főzzük.




4. Beletesszük a borsót és még kb. 8-10 percig főzzük.


5. Végül a főtt krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, beleforgatjuk a raguba és kb. 2 percig rotyogtatjuk.

Azon melegében tálaljuk.

Jó étvágyat!


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések