JAHL FRAIZE CSIRKE (INDIAI STÍLUSÚ)
A recept a "Fakanál: 101 külföldi ételrecept" című kiadványban található.
Én nem főztem külön a csirkét, hanem egyben az egészet. Gyömbér helyett pedig curryport tettem bele.
HOZZÁVALÓK 3 ADAGHOZ:
350 g csirkehús (nálam combfilé)
400 g burgonya
150 g zsenge zöldborsó
1 db vöröshagyma
1 db hegyes-erős paprika
1 db nagyobb paradicsom
1 db nagy sárgarépa
2 evőkanál olaj
1 teáskanál currypor
1 kávéskanál csípős, őrölt pirospaprika
só, őrölt bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A krumplit héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, kihűtjük. Mikor szükség lesz rá meghámozzuk, felkockázzuk vagy karikázzuk.
2. A megtisztított sárgarépát, a zöld paprikát és a paradicsomot feldaraboljuk.
3. A húst és a hagymát felkockázzuk, majd 2 evőkanál olajon fehéredésig pirítjuk.
Hozzáadjuk a fűszereket és a feldarabolt paprikát, paradicsomot és sárgarépát.
Felöntjük annyi vízzel, ami éppen ellepi és fedő alatt kb.20 percig főzzük.
4. Beletesszük a borsót és még kb. 8-10 percig főzzük.
5. Végül a főtt krumplit megpucoljuk, felkockázzuk, beleforgatjuk a raguba és kb. 2 percig rotyogtatjuk.
Azon melegében tálaljuk.
Jó étvágyat!
Megjegyzések
Megjegyzés küldése