MOZART FÁNK

 
Azoknak - mint én 😀-, akik szeretik a tömény édességeket.



HOZZÁVALÓK 12 DB-HOZ:

a tésztához:
250 g búzafinomliszt
50 g darált mandula
250 g tejföl
1 db tojás
1 tasak sütőpor
1 tasak vaníliás cukor
0,5 dl rum
50 g porcukor
csipet só

a sütéshez:

olaj (4-5 dl)

a dekorhoz:

Nutella (5 evőkanál)
pisztácia (20 g)
étcsokoládé  (50 g)
marcipánburgonya (4-5 db)


ELKÉSZÍTÉS:

1. A liszthez hozzákeverjük a darált mandulát,  a csipet sót és a sütőport.
Pihentetjük, míg szükség lesz rá.


2. A tojást a porcukorral és a vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.


Hozzáadjuk a tejfölt és a rumot.


3. Apránként beledolgozzuk a lisztet. Eleinte még használhatjuk a robotgépet, de azután át kell térnünk a fakanálra, vagy kézzel kell dolgoznunk.


4. A tésztát lisztezett deszkára öntjük.
Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.


5. Nagy (5 cm vagy nagyobb) formával kiszaggatjuk.
A közepébe ujjbegyünkkel mélyedést készítünk.


6. A fánkokat bő, forró olajban kisütjük.
Papírtörlővel bélelet tányérban lecsepegtetjük.


7. Az étcsokoládét vízgőz felett megolvasztjuk, majd keverünk hozzá 1-2 evőkanál meleg vizet, hogy folyékony legyen.
Meglocsoljuk vele, vagy megmártjuk benne a fánkokat. 
Közepükbe mogyorókrémet kanalazunk. 
Félbevágott vagy darabolt maripánnal dúsítjuk, végül pedig megszórjuk durvára vágott vagy darált pisztáciával.

Jó étvágyat!



MÉG TÖBB MOZART ÉDESSÉG:

MOZART PALACSINTA



MOZART KOCKA

 

MOZART KALÁCS

 


MOZART KOSÁRKA




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések