MOZART FÁNK
Azoknak - mint én 😀-,
akik szeretik a tömény édességeket.
HOZZÁVALÓK
12 DB-HOZ:
a
tésztához:
250 g
búzafinomliszt
50 g darált
mandula
250 g
tejföl
1 db tojás
1 tasak
sütőpor
1 tasak
vaníliás cukor
0,5 dl rum
0,5 dl rum
50 g
porcukor
csipet só
a
sütéshez:
olaj (4-5
dl)
a
dekorhoz:
Nutella (5
evőkanál)
pisztácia
(20 g)
étcsokoládé
(50 g)
marcipánburgonya
(4-5 db)
ELKÉSZÍTÉS:
1. A liszthez hozzákeverjük a darált
mandulát, a csipet sót és a sütőport.
Pihentetjük, míg szükség lesz rá.
2. A tojást a porcukorral és a
vaníliás cukorral fehéredésig keverjük.
Hozzáadjuk a tejfölt és a rumot.
3. Apránként beledolgozzuk a lisztet.
Eleinte még használhatjuk a robotgépet, de azután át kell térnünk a fakanálra,
vagy kézzel kell dolgoznunk.
4. A tésztát lisztezett deszkára
öntjük.
Kb. 1-1,5 cm vastagra nyújtjuk.
5. Nagy (5 cm vagy nagyobb) formával
kiszaggatjuk.
A közepébe ujjbegyünkkel mélyedést
készítünk.
6. A fánkokat bő, forró olajban
kisütjük.
Papírtörlővel bélelet tányérban
lecsepegtetjük.
7. Az étcsokoládét vízgőz felett
megolvasztjuk, majd keverünk hozzá 1-2 evőkanál meleg vizet, hogy folyékony
legyen.
Meglocsoljuk vele, vagy megmártjuk
benne a fánkokat.
Közepükbe mogyorókrémet
kanalazunk.
Félbevágott vagy darabolt maripánnal
dúsítjuk, végül pedig megszórjuk durvára vágott vagy darált pisztáciával.
Jó étvágyat!
MÉG TÖBB MOZART ÉDESSÉG:
MOZART PALACSINTA
MOZART KOCKA
MOZART KALÁCS
MOZART KOSÁRKA
Megjegyzések
Megjegyzés küldése